Data publicării:

De ce s-a închis spațiul aerian în Republica Moldova. Autoritatea Aeronautică Civilă, precizări

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Autoritatea Aeronautică Civilă a venit cu precizări privitoare la închiderea spațiului aerian în Republica Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a venit cu detalii referitoare la decizia de a închide temporar spațiului aerian. Potrivit unui comunicat al AAC, în jurul orei 12:30, Ministerul Apărării a informat instituția despre faptul că în regiunea orașului Soroca a fost detectat un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemănător unui balon meteorologic, conform Deschide.

Astfel, având în vedere condițiile meteo și imposibilitatea monitorizării și identificării obiectului precum a și traiectoriei de zbor a acestuia, în scopul asigurării siguranței și securității cetățenilor, în cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, din care fac parte reprezentanții Ministerului Apărării, Autorității Aeronautice Civile, MoldATSA și a Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, la ora 13:24 a fost luată decizia de a închide temporar spațiul aerian.

„Urmare a verificării informațiilor și asigurării lipsei oricărui pericol pentru siguranța cetățenelor, la propunerea Ministerului Apărării, la ora 14:46 spațiul aerian a fost redeschis. Autoritățile naționale au acționat strict în conformitate cu prevederile Procedurilor specifice aplicabile pentru situații similare”, precizează AAC.

Instituția menționează că la ora actuală, operațiunile de zbor se desfășoară în condiții de siguranță și securitate.

Reamintim că Ministerului Apărării Naționale din România a trimis două aeronave MiG-21 LanceR sub comanda NATO spre ceea ce părea un balon meteorologic suspect. Totuși, echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezența țintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menținute în zonă aproximativ 30 de minute, pentru clarificarea deplină a situației aeriene, după care au revenit pe baza aeriană.

CITEȘTE ȘI     -    Republica Moldova și-a închis spațiul aerian. Suporterii Partizan Belgrad, opriți la vamă. Bogdan Chirieac și Radu Tudor, reacții la dejucarea posibilei lovituri de stat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel