De ce s-a deschis dosar penal după moartea lui Nosfe din moment ce familia a spus că a făcut infarct
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Nosfe a murit
Nosfe a murit
Multă lume s-a întrebat de ce s-a deschis dosar penal după moartea lui Nosfe din moment ce cauza decesului, după cum a transmis familia, a fost infarct.

Avocatul Adrian Cuculis a spus că este absolut normal să se deschidă dosar penal.

„În cazul unui om care nu era cunoscut cu probleme medicale, este absolut normal să se deschidă dosar penal. De asemenea, este normal și firesc să așteptăm și rezultatele toxicologice pentru că au apărut speculații că ar fi consumat substanțe interzise. Este foarte important, pentru memoria lui, să rămână o imagine curată după deces”, a spus avocatul la Prima TV.

Mai mult decât atât, pentru a înțelege de ce s-a deschis dosar penal, Adrian Cuculis a dat exemplul cazului mezzosopranei Maria Macsim Nicoară de la Opera din Iași. Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei Naționale din Iași, a suferit, în mai 2020, mai multe leziuni grave la nivelul creierului, toracelui și abdomenului, după ce a căzut pe scările din casă. Așa a fost prezentată știrea la acea vremii. La momentul căzăturii, în casă se mai afla și soțul său, pianistul Nicoară. Șapte luni mai târziu, după internări succesive în spitale din Iași, artista a murit. După doi ani, ancheta a fost reluată de la zero, după ce zilele trecute, judecătorii au apreciat că este nevoie de o nouă cercetare pentru încadrarea corectă a faptelor. Procurorii trebuie să demonstreze dacă este vorba despre accident sau crimă. Momentan, cercetările se fac in rem.

„Mai știți cazul mezzosopranei despre care inițial s-a spus că a căzut pe scări? Nu a fost chiar așa. La vremea respectivă erau niște elemente care duceau către o moarte suspectă, respectiv un omor”, a zis avocatul.

Așadar, se deschide dosar penal pentru a fi siguri de cauza morții, este o procedură absolut normală în astfel de cazuri.

Dosar penal în urma morții lui Nosfe

„La data de 16 octombrie, în jurul orei 03.26, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că soțul acesteia a căzut în imobilul de domiciliu, din Balotești, și nu mai reacționează. Imediat, polițiștii orașului Otopeni s-au deplasat la fața locului, pentru efectuarea activităților din competență, unde au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat în vârstă de 37 de ani. De asemenea, la fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, care a constatat decesul bărbatului respectiv.

S-a relaționat cu medicul legist, care s-a deplasat la fața locului, iar după examinarea medico legală externă, trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea necropsiei. Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în cauză fiind deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmărirea penală fiind efectuată sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, se arată în cadrul unui comunicat al Poliției.

VEZI ȘI: De ce a murit Nosfe. Boala care în trecut era doar subiect de teză de doctorat face, astăzi, ravagii la tineri

Familia lui Nosfe a spus că artistul a murit în urma unui infarct.

Infarctul miocardic este o urgență medicală care apare atunci când una sau mai multe dintre arterele care alimentează inima cu sânge sunt blocate. Infarctul miocardic este cunoscut și ca atac de cord și trebuie tratat cu maximă seriozitate, atunci când se manifestă, pentru că prezintă risc letal.

Infarct, boala care în trecut era doar subiect de teză de doctorat, face, astăzi, ravagii la tineri

Din ce în ce mai mulți tineri fac infarct. Dacă în urmă cu aproximativ două-trei decenii, „infarctul la tineri” era doar o temă pentru teza de doctorat, acum, din păcate, este o normalitate a zilei. 

Despre acest subiect ne-a vorbit Prof. Dr. Dragoș Vinereanu la DC News și DC Medical, în urmă cu un an.

„Acum ne confruntăm cu o mare problemă: infarctul la tineri. Dacă veniți acum la noi pe secție, sigur găsiți trei-patru oameni tineri, cu infarct miocardic, sub 40-45 de ani. În urmă cu 25 de ani, se făceau lucrări de doctorat, studiam acest subiect pentru că era foarte interesant. Acum este o regulă ca un tânăr să facă infarct. Tinerii fac infarct. Punct. Fac infarct mai des decât alte vârste.

Principalul motiv pe care noi îl identificăm printre factorii de risc pe care îl evaluăm este asocierea între fumat, stres cronic, sedentarism, obezitate, un mod de viață neconform cu ceea ce știm la ora actuală că reprezintă un mod de viață corect”, a spus Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, medic cardiolog la DC News și DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel