Data publicării:

De ce românii vor ”un câine dur, un câine militar”. Specialist în comportament și dresaj canin: Uiți de el

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Gabriel Cocu, specialist în comportament și dresaj canin, a vorbit despre o greșeală des întâlnită.

„Este firesc ca oamenii să își dorescă un companion atât de devotat cum este câinele. Necazul este că nu întotdeauna motivele pentru care oamenii își iau un câine sunt clar determinate de la început. Foarte rar se întâmplă ca oamenii să își facă temeri înainte de a-și lua un câine. Am văzut foarte des situații în care oamenii și-au luat un Malinois (Ciobănesc Belgian), un câine dur, un câine militar, pur și simplu pentru că am fost la șefu' și șefu' avea unul...”, a povestit Gabriel Cocu, specialist în comportament și dresaj canin, în cadrul unei ediții a emisiunii „Jungla urbană” de la DCNews.

„Sunt oameni care își iau un câine fără să aibă un motiv personal neapărat sau fără să aibă un criteriu, pentru că asta mi se pare că este cea mai mare problemă. Treci de faza inițială, de emoție, și te trezești cu un câine care are nevoi: de mișcare, o anumită dietă, are nevoie să petreci cu el un timp de calitate. (...) Tu îi dai cea mai bună mâncare și uiți de el într-un colț”, a atras atenția Gabriel Cocu.

Citește și / EXCLUSIV DCNews: Alimentele pe care trebuie să le excludeți de urgență din hrana câinilor

Pilotul Cezar Osiceanu a spus care sunt alimentele pe care ar trebui să nu le dăm niciodată câinelui. 

„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile. Organele nu au decât extrem de puține proteine și fermentează foarte rapid. De aceea este interzisă folosirea lor în alimentația câinilor, în special a puilor și a câinilor în creștere sau convalescenți.

Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust.

Producătorii de hrană uscată pentru câini și pisici folosesc masiv sarea pentru că nu îi controlează nimeni. Sarea produce sete și animalul va bea multă apă. Apa va umflă în stomac produsul ingerat după modelul „biscuitele soldatului pe front” și astfel va crea o senzație de sațietate”, a precizat pilotul Cezar Osiceanu în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel