De ce Putin este disperat să câștige războiul până la data de 9 mai. Serviciile ar fi dejucat planurile liderului de la Kremlin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Noi sancțiuni dure împotriva Rusiei, anunțate de SUA. Sunt vizaţi inclusiv membri ai familiei lui Putin
Noi sancțiuni dure împotriva Rusiei, anunțate de SUA. Sunt vizaţi inclusiv membri ai familiei lui Putin
Surse din cadrul serviciilor de securitate britanice au indicat că Vladimir Putin vrea ca invazia să fie încheiată înainte de paradă simbolică în Piața Roșie, sărbătorită la data de 9 mai, în fiecare an.

Vladimir Putin vrea ca invazia sa din estul Ucrainei să fie încheiată în luna următoare, astfel încât să o sărbătorească la parada anuală a Rusiei de „Ziua Victoriei”, de la Moscova, sugerează serviciile de informații.

Presupusul criminal de război, Vladimir Putin, dorește ca victoria să coincidă cu parada anuală din Piața Roșie din 9 mai, care este organizată pentru a marca victoria în cel de-al Doilea Război Mondial după capitularea naziștilor.

Vorbind cu jurnaliștii britanici de la BFBS Sitrep, analistul de securitate și Apărare, Michael Clarke, a spus: „Toate informațiile indică faptul că Putin este disperat să obțină ceva din acest război la timp pentru 9 mai, care este Parada Victoriei”.

Prof. Clarke a adăugat: „Dacă este adevărat, înseamnă că rușii trebuie să vină cu ceva în următoarele trei săptămâni care să pară un fel de victorie.”

Întrebat despre temerile poporului ucrainean de a reveni trupelor ruse, profesorul Clarke a spus: „Cred că ucrainenii vor fi convinși întotdeauna că nu pot avea încredere în nimic din ceea ce ar putea face Rusia lui Putin.”

„Chiar dacă rușii se retrag în anumite condiții pe care le putem doar ghici, în acest moment, iar Putin rămâne la putere în următorii doi sau trei ani, ucrainenii trebuie să se aștepte că va exista o altă încercare de invazie”. el a adăugat.

Putin va dori să facă paralele între victoria sovietică asupra Germaniei naziste și scopul său declarat de a „de-nazifica” Ucraina.

„Credem că 9 mai este o dată semnificativă pentru Kremlin”, a spus oficialul un oficial occidental pentru France 24, avertizând că adaptarea acțiunii militare pentru a îndeplini obiectivele politice „se poate termina cu un dezastru militar”.

Cu toate acestea, Vasili Kashin, expert în geopolitică la Școala Superioară de Economie din Moscova, a spus că data „nu joacă deloc niciun rol”.

„Este un război greu, cel mai mare din Europa după 1945”, a spus acesta pentru AFP. „Nimeni nu va cronometra nimic care să se potrivească cu o sărbătoare legală”.

În timp ce capturarea întregului Donbas până pe 9 mai pare o sarcină dificilă, Rusia poate spera să obțină controlul deplin asupra orașului-port Mariupol și să declare acest lucru drept o victorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel