De ce pisicile iubesc cutiile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Dacă te întrebi de ce preferă pisica ta să se cuibărească în cutii găsite prin casă, există mai multe motive ce stau la baza acestui comportament.  

Cercetătorii au reuşit să explice motivul din spatele plăcerii pisicilor de a se ascunde în cutii.

În primul rând, cutiile reprezintă pentru pisici un remediu împotriva stresului. Un studiu realizat de veterinarul Claudia Vinke de la Utrecht University a avut ca scop principal monitorizarea nivelului de stres al pisicilor din adăposturi. După ce a oferit unor pisici varianta de a se ascunde în cutii de carton, în timp ce pisicile dintr-un grup separat au fost private de acest element, veterinarul a observat diferențe foarte importante în ceea ce privește nivelul de stres al pisicilor din cele două grupuri.

Cu alte cuvinte, pisicile care au primit cutii de carton au fost mai puțin stresate și au căutat compania oamenilor mai repede decât cele care nu au avut unde să se ascundă.

În al doilea rând, pisicilor nu le plac conflictele. Așadar, o cutie reprezintă adăpostul perfect pentru a scăpa de un conflict, notează România TV.

VEZI ȘI: VIDEO cu momentul în care doi căței își unesc forțele pentru a sări o poartă de siguranță pentru bebeluşi

Studiu despre caini și pisici care spulberă teama părinților

Blana animalelor de companie conţine bacterii sănătoase, benefice pentru copii, potrivit unor studii.

Foarte mulţi părinţi refuză să le ia copiilor un animal de companie. Aceștia se tem că cei mici pot dezvolta alergii, dacă intră în contact cu blana animalelor.

Însă studiile arată că prezenţa unui animal de companie scade acest risc, dacă copilul este expus la potenţiali alergeni de la o vârstă fragedă.

„Dacă ne expunem la un mediu cu bacterii sănătoase, avem şanse mari să dezvoltăm un răspuns imunologic sănătos. În schimb, dacă exagerăm cu igiena, spălăm, dezinfectăm totul, îndepărtăm animăluţele, îndepărtăm orice urme de bacterii sănătoase, răspunsul sistemului imunitar va devia într-o direcţie greşită”, spune Brânduşa Petruţescu, medic alergolog, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel