De ce pisica ta iubește atât de mult bradul de Crăciun. Trucuri care te vor ajuta să o ții departe de el
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce pisica ta iubește atât de mult bradul de Crăciun. Trucuri care te vor ajuta să o ții departe de el / Foto: Pixabay, de Orlando Garcia
De ce pisica ta iubește atât de mult bradul de Crăciun. Trucuri care te vor ajuta să o ții departe de el / Foto: Pixabay, de Orlando Garcia
Află în articol de ce pisicile iubesc atât de mult brazii de Crăciun.

Unul din motivele pentru care pisicile aleg să se așeze sub brad ar putea fi faptul că sunt atrase de podoabele prinse în el. Pur și simplu, le place să se joace cu acestea, scrie Ziarul de Iași.

Deși pot exista și alte motive pentru această joacă, este clar că o parte din atracția pisicilor față de brazi de Crăciun speciali sunt podoabele, care pot părea doar jucării pentru ele.

În afară de dorința de a se apropia de ornamentele și luminițele strălucitoare pentru timp de joacă, ar putea exista și alte motive pentru care pisicii îi place să se răsfețe sub brad.

VEZI ȘI: De ce te linge pisica. Trei motive pentru care face acest lucru

Un alt medic veterinar este de părere că un brad de Crăciun superb este ca o cutie de carton cu steroizi pentru o pisică. Mai exact, bradul îi oferă înălțime, un loc de ascuns și este plin de jucării - pisicile adoră toate aceste lucruri. Într-un fel, bradul este locul de joacă perfect pentru companionul tău felin.

Mai mulți medici veterinari sunt de acord cu această abordare și adaugă faptul că bradul de Crăciun ar putea să le ofere pisicilor un sentiment de confort, de adăpost și siguranță. Toate aceste motive pot explica dragostea pisicii pentru bradul de Crăciun și de ce nu se poate sătura să petreacă timp în compania sa.

Trucuri pentru a-ți ține pisica departe de bradul de Crăciun

Pentru a "distruge" relația dintre pisică și bradul de Crăciun, un criteriu important de care trebuie să ținem cont este forma bradului. Pisicile privesc copacul ca pe un potențial adăpost, așa că vor fi atrase de ramurile mari și stufoase. De aici, concluzia că un pom cât mai scund sau înalt, dar cu crengi rare, nu va mai fi la fel de atractiv.

De asemenea, nu este bine să decorați bradul imediat ce l-ați băgat în casă. Lăsați pisica să se obișnuiască cu el și atenționați-o să se îndepărteze. 

VEZI ȘI: De ce pisica ta te așteaptă lângă ușă atunci când vii acasă

La fel de important este să nu decorați bradul în prezența pisicii, pentru că toate ornamentele sunt percepute ca jucării, iar munca vă va fi mult îngreunată. Evitați decorațiunile casante, din motive evidente, dar și cele sclipitoare sau reflectorizante, precum și beteala.

Un "câmp de forță"

După ce pomul a fost împodobit, puteți trasa în jurul lui un "câmp de forță" care va ține la distanță pisica. Puteți folosi diverse fructe sau mirodenii cu efect repelent, cum ar fi coji de portocală sau de lămâie, ba chiar și piper. Dacă nu au efect soluțiile naturiste, puteți încerca si spray-uri cu efect de îndepărtare.

O protecție ce se poate dovedi eficientă este folia de aluminiu, pentru că pisicile evită să meargă pe suprafețe care provoacă zgomot. Așadar, un cerc din folie in jurul bradului s-ar putea dovedi eficient.

Pe de altă parte, nu trebuie exclusă varianta unor interacțiuni între pisicuțe și brad, astfel încât trebuie avute în vedere și elemente care țin de "limitarea pagubelor". Din nou, alegerea evidentă este un pom mai mic, care n-ar accidenta nici animalul și nici n-ar fi atât de greu de reamenajat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel