De ce nu vor sportivii români să poarte drapelul la Olimpiadă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
portdrapel_romania_beijing
portdrapel_romania_beijing

COSR nu găsește pe nimeni din delegația țării noastre care să poarte drapelul la ceremonia de deschidere a JocurilorOlimpice de la Londra. Cei peste o sută de sportivi au declinat oferta comitetului, chiar dacă portdrapelul va fi extrem de mediatizat.

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a explicat motivul: festivităţile vor începe târziu, iar componenţii lotului olimpic vor intra în competiţie foarte repede.

"Am vorbit cu o parte dintre ei şi sportivii sunt foarte lucizi. Niciunul dintre ei nu va risca nici măcar unu la un milion pentru chestiunea asta. Ei se pregătesc patru ani pentru a deveni campioni olimpici, că poartă drapelul sau nu îl poartă. Am vorbit cu ei, nu acest lucru e pe locul unu. Pe primul loc e medalia. Şi îi înţeleg foarte bine, sunt toţi profesionişti, trecuţi prin competiţii. Vom alege marţi, vom discuta şi cu ei. Deocamdată avem 2-3 idei, dar mai trebuie să vorbim şi cu sportivii şi antrenorii. E o decizie colectivă şi asumată colectiv. Pentru sportivi e o mare onoare să poarte drapelul României, dar o şi mai mare onoare să vadă drapelul ridicat pe cel mai înalt catarg. Şi eu dacă aş fi în locul lor aş prefera să câştig o medalie, ştiu că nu o irosesc. O ceremonie de deschidere este un foarte mare efort fizic", a declarat Morariu.

Ceremonia de deschidere începe târziu, la ora 21.00, din considerente de televiune, fiindcă o parte din venituri vin de la sponsorii americani . Asta înseamnă că sportivii vor intra pe stadion după spectacolul de deschidere  după ora 11.00 seara, sau ora 01.00 a României. Din simulările făcute, România ar urma să intre la o oră şi jumătate după ce intră prima ţară. Asta înseamna după ora 02.00 noaptea la Bucureşti. ”E o teorie medicală care spune că pentru o oră pierdută de somn trebuie să stai o zi, explică Moraru. Pentru a recupera, sportivul ar avea nevoie de trei zile de recuperare, cel puţin".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel