De ce nu sunt permise călătoriile cu avionul pentru români. Răzvan Pîrjol, veștile zilei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Răzvan Pîrjol, secretar de stat în ministerul Economiei, a explicat în exclusivitate pentru DCNEWS de ce nu este încă permis transportul aerian din România spre alte ţări şi invers, deşi călătoriile cu maşina şi trenul sunt permise.

"Acordul între state nu permite încă acest trafic de persoane. După cum aţi văzut, peste tot sunt aceste restricţii, nu doar în România. Eu cred că după prima jumătate a lunii iunie vom avea acces şi la astfel de călătorii. Aşa cum s-a întâmplat până acum la restaurante, chiar dacă s-au anunţat posibile deschideri programate, iată că la deschiderea de la 1 iunie a teraselor, nu am putut confirma şi interiorul restaurantului. Se merge pe prudenţă! 

Cu Grecia, Bulgaria şi Serbia cu siguranţă că vom semna curând acest acord. Cred că va avea loc o deschidere unitară, lucru sugerat în permanenţă şi de Comisia Europeană. Asta ca să nu fie un start mult avansat de unii şi întârziat de alţii. 

Sunt convins că în viitorul apropiat turismul va fi local şi de proximitate. Lumea va merge pe distanţe scurte, cu maşina. Israelul rămâne o ţară mai îndepărtată, dar cu mare potenţial pentru noi. Suntem în negocieri cu ei pentru a intra în al doilea program de relansare pe care îl au ei. Dacă merge totul bine ca cifre, vom intra în acest program de deschidere cu Israelul undeva la 1 iulie. Doar avioane directe şi doar sub 100 de persoane.", a declarat  Răzvan Pîrjol, secretar de stat în ministerul Economiei, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI Relansare TURISM. Răzvan Pascu ridică semne de întrebare: Care e explicația?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel