Data publicării:

De ce nu se reduc preţurile la carburanţi. Chirieac, ironic: Lumea e foarte mulţumită

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Economie
WhatsApp
Fotografie creată de Erik Mclean, de la Pexels
Fotografie creată de Erik Mclean, de la Pexels
Bogdan Chirieac a explicat, ironic, de ce în România nu a fost scăzut încă preţul la carburanţi. 

"Cred că am eu o explicaţie de ce nu s-a umblat la preţuri. Nu e nevoie! Traficul e înspăimântător, nu cred că au scăzut vânzările în vreun fel la carburanţi. La stat se încasează banii respectivi, iar bugetul are nevoie de bani. Atunci, nu e nevoie să reduci preţul la carburanţi. Lumea e foarte mulţumită, de fapt!", a spus Bogdan Chirieac, la România TV. 

Prețul la carburanți, lăsat liber de Guvern. Alte țări au intervenit pentru a-l tempera. Val Vâlcu: Propriii cetățeni nu fac ceea ce trebuie pentru ei înșiși

Carburantul este acel ”rău necesar”, blamat pentru toxicitate și poluare, dar până în momentul de față este singurul element cheie al economiei mondiale,  deoarece, în funcție de costul acestuia, în mare parte sunt stabilite prețurile la majoritatea produselor alimentare si ne-alimentare. Carburantul la propriu și la figurat alimentează direct motorul întregii economii.

Invitat telefonic la o emisiune transmisă de postul B1 TV, jurnalistul Val Vâlcu și-a expus părerea despre creșterea prețului la carburanți și poziția corectă a României în contextul în care economia si echilibrul european sunt zdruncinate de conflictul din Ucraina. 

Ce carte joacă România ca țară pentru oamenii ei de vreme ce vecinii noștri ungari au plafonat prețul combustibilului, francezii, un popor mult mai bine înstărit decât romanii, s-au gândit la toți, la bogați și la săraci. Pentru toată lumea prețul combustibilului la pompă  în Franța a scăzut cu 15 eurocenți pe litru. 

”Atât în Ungaria cât și în Franța sunt alegeri. Este un conflict, este un război rece în momentul de față, însă așa cum a câștigat jucând cinstit România in 1916-1918, așa o face și acum. Că Ungaria face un joc dublu, tocmai ce a fost sancționată”, a declarat jurnalistul Val Vâlcu. 

Întrebat despre modul în care joacă România față de propriii cetățeni, Val Vâlcu declară: ”Nu știu ce face țara pentru propriii cetățeni, dar propriii cetățeni pentru ei înșiși nu fac ceea ce trebuie”.

”Se poate consuma mai puțin combustibil, cu 20%, dacă nu te repezi ca disperatul să ajungi primul la stop, dacă nu accelerezi să îi tai fața celuilalt, dacă ai un stil de condus care îi protejează pe cei din jur cât și pe tine, și mai mult, poți să faci economie”, a adăugat acesta.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel