De ce nu se întorc tinerii la sat. Adrian Rădulescu: Totul este economic. Ne trebuie o barieră!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, a explicat de ce nu sunt atraşi tinerii pentru a investi în agricultura din România. 

"Tot am auzit de revigorarea satului românesc, să aducem tinerii înapoi în sat. Oameni buni, să înţelegem că totul este economic. De ce se duc la recoltat de sparanghel în Germania? Pentru că, aşa cum spuneau toţi, câştigă atât. De ce să se întoarcă în statul românesc? Pentru că el trebuie să ştie cât va câştiga. Trebuie să ştie că 'mă întorc acasă, pun cultura asta, mi-o ia cooperativa X, mi-o comercializează, îmi dă produse. Eu am o singură problemă, să produc! Spre deosebire de Germania, unde eram forţă de muncă, aici sunt şi proprietar. Dar eu şi familia mea trebuie să câştigăm cel puţin 2000 de euro pe lună'. 

Ne trebuie şi o barieră a impozitării. O familie din mediul rural nu trebuie impozitată decât de la venituri de peste 20.000-22.000 de euro în sus. Până acolo, lasă-l, că altfel nu poate trăi, nu se poate dezvolta. Avem impresia că dacă punem impozit pe micul agricultor strângem bani şi ne îmbogăţim. Nici pe departe. Nu se înţelege că orice marfă, în final, trebuie să ajungă printr-o filieră a lanţului pe produs la impozitare", a declarat Adrian Rădulescu în exclusivitate pentru DC NEWS.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel