Data publicării:

De ce nu pot intra fermierii cu tractoarele în Capitală. Lămuririle ministrului Predoiu. Avertisment despre deturnarea politică

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fermierii nu au acces cu tractoarele în București. Pentru a ajunge să protesteze în Piața Victoriei au nevoie nu de una, ci de două autorizații. 

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit, despre protestele fermierilor și transportatorilor din localitățile Chiajna și Afumați. Protestatarii vor să intre în Capitală cu mașinile lor. Sunt mașini agricole și mașini de transport, TIR-uri, care vor să ajungă în Piața Victoriei.

Eu, dacă m-aș urca acum la volanul unui autocamion și aș încerca să intru în centru, spre centrul Capitalei, aș fi oprit și de Poliție și de jandarmi, toți cei care sunt acolo. Deci nu facem altceva decât să aplicăm legea și eu le mulțumesc celor care o fac cu promptitudine, cu fermitate, dar și cu tact, în același timp” spune Cătălin Predoiu. 

”Trebuie să aibă autorizație de zonă aici. Sunt două tipuri de autorizații. Autorizația de a circula într-o anumită zonă și o autorizație pentru un protest. Au fost situații în care astfel de mașini de mare tonaj, de mare gabarit, au avut astfel de autorizații și au pătruns până în mijlocul orașului, dar pe baza unui act legal emis. Nu e cazul acum și de aceea nu vor intra în oraș, dacă nu își vor obține autorizația” a mai explicat ministrul despre interdicția intrării tractoarelor în Capitală.

A fost și un incident neplăcut, în care un polițist a fost la un pas să fie călcat de un tractor. ”Am fost informat. Este, într-adevăr, un caz punctual, un exces periculos, de aceea fac din nou apel la cei care își exprimă, mă rog, nemulțumirea, cererile, în acest fel, să nu calce legea, să nu pună în pericol polițiștii, jandarmii, alți cetățeni. Au și dânșii drepturi, inclusiv la integritate fizică” a mai spus Cătălin Predoiu, la Digi24. 

Despre prezența lui George Simion, președintele AUR, la protest, ministrul de Interne a afirmat: ”E clar că politizează toată această mișcare și cred că face deservicii, chiar celor care au ieșit să-și exprime aceste solicitări. Fără îndoială. În rest, nu știu. Înțeleg că dânsul se erijează și în specialist în forțe de ordine și în probleme ale transportatorilor și așa mai departe. E problema domniei sale. E un anumit tip de exprimare și asta spune multe, de a specula în acest fel”. 

”Există căi legale, există proceduri, există autorizații care pot fi emise, mijloace democratice, organizate prin lege, prin instituții. Există toate căile posibile pentru a se obține aceste autorizații și a se desfășura totul într-un mod democratic, civilizat și mult, mult mai eficient, inclusiv sub aspectul suportului pe care dânșii probabil că îl caută în mod cert în opinia publică, în rândul populației. Asocierea cu alte tipuri de, eu știu, încercări de a deturna politic acest protest, n-ar ajuta nici pentru dânșii, cred” a mai spus ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel