De ce nu mai putem folosi muzică pe Instagram sau Facebook
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce nu mai putem folosi muzică pe Instagram sau Facebook / Foto: Pixabay, de Webster2703
De ce nu mai putem folosi muzică pe Instagram sau Facebook / Foto: Pixabay, de Webster2703
Află în articol de ce nu mai pot folosi muzică pe Instagram și Facebook utilizatorii din România. 

Utilizatorii din România și Italia nu mai pot folosi muzică pentru postările lor pe Facebook și Instagram. Se întâmplă pentru că Meta, compania care deține cele două rețele sociale, n-a mai ajuns la o înțelegere cu cei care gestionează drepturile de autor, relatează ProTv.

Iată ce spune notificarea pe care au primit-o mai toți în ultima săptămână: "Din păcate, nu am reușit să reînnoim parteneriatul cu SIAE. Protejarea drepturilor de autor ale compozitorilor și artiștilor este o prioritate pentru noi. Drept urmare, nu vom mai pune la dispoziția utilizatorilor lucrări cu licență SIAE în biblioteca muzicală a rețelele sociale Meta. Suntem de părere că susținem industria muzicală prin faptul că le permitem utilizatorilor să distribuie și să interacționeze pe platformele noastre prin muzică pe care o preferă, care contează pentru ei. Avem în continuare contracte muzicale în peste 150 de țări și sperăm să reușim să ajungem cu SIAE la un acord care să funcționeze pentru toată lumea".

Ce soluții avem

Dacă intrăm acum în arhiva noastră video de pe Facebook sau Instagram vom vedea că piesele nu mai sunt disponibile. Astfel, suntem nevoiți să le schimbăm. Putem să facem asta și adăugând propria noastră voce sau putem să căutăm o altă piesă care este disponibilă acum în biblioteca muzicală a aplicației.

"Acum avem și un răspuns care a venit din partea companiei Meta și ei au explicat poziția lor în această situație, în situația în care Societatea Italiană a Autorilor și Editorilor a fost nevoită să accepte ce s-a întâmplat.

Ei bine, Meta spune că din păcate nu au reușit să reînnoiască parteneriatul cu SIAE și tocmai pentru că țin foarte mult la protejarea drepturilor de autor ale compozitorilor și ale artiștilor, au luat decizia de a nu mai publica în biblioteca lor muzicală aceste piese, tocmai pentru a nu neîndreptăți pe nimeni. Totuși, sunt deschiși la ideea de a mai găsi o soluție care să fie convenabilă pentru toată lumea", a explicat jurnalista Iulia Ionescu de la "I like IT".

Ce este SIAE

SIAE este un acronim pentru Società Italiana degli Autori ed Editori, ceea ce înseamnă în limba română "Societatea Italiană a Autorilor și Editorilor". Este o societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor și drepturilor conexe din Italia.

SIAE se ocupă cu colectarea și distribuirea veniturilor provenite din utilizarea operelor artistice, literare și muzicale în diverse medii, cum ar fi difuzarea lor la radio sau televiziune, utilizarea lor în spectacole sau evenimente publice, precum și alte tipuri de utilizări. Aceste venituri sunt distribuite apoi autorilor, compozitorilor și editorilor, în funcție de acordurile contractuale. SIAE are parteneriate cu alte organizații de gestiune colectivă a drepturilor de autor din alte țări, inclusiv din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel