Data publicării:

De ce nu există mâncare pentru pisici cu gust de... șoarece

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
În rafturile magazinelor pentru animalele de companie există diverse sortimente de mâncare pentru pisici: de la pește, miel, iepure până la legume. Cu toate acestea, hrana cu aromă de șoarece lipsește din comerț, ceea ce pare destul de ciudat având în vedere ca aceste animale sunt o pradă preferată a pisicilor.

Răspunsul e simplu, spun specialiştii. Pisicile nu preferă neapărat carnea de șoarece în locul celei de vită sau pui.

Se crede că psicile vânează din instinct, iar rozătoarele mici sunt, în general, o pradă ușoară. Şoarecii nu sunt vânați de pisici pentru gust, ci pentru a-și satisface instinctul de vânătoare. Micile feline nu pot vâna păsări sau bovine, așa că se mulțumesc să fugărească animale mici cum sunt şoarecii.

Nu există fabrici care să proceseze carnea de șoareci

Majoritatea tipurilor de hrană pentru pisici sunt resturi din producția de carne pentru oameni. Totuși, deoarece oamenii nu cresc șoareci pentru hrană, aceștia trebuie să fie crescuți și sacrificați special pentru a fi transformați în mâncare pentru pisici. Problema este că aceste mici rozătoare nu produc carne din abundență.

Prin urmare, o fabrică care să proceseze carne de șoareci ca hrană pentru pisici nu ar fi rentabilă din punct de vedere al costurilor. În plus, această hrană ar fi foarte scumpă, iar majoritatea proprietarilor de pisici nu ar cumpăra-o. De asemenea, hrana cu gust de șoarece ar putea fi considerată inadecvată sau neplăcută de către oameni.

Chiar dacă pisicile sunt carnivore, este important ca hrana lor să conțină și alte ingrediente, cum ar fi legumele sau fructele, deoarece specialiștii susțin că acestea le oferă o dietă echilibrată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel