Data actualizării:
Data publicării:

De ce nu este recomandat să bei ceai sau cafea în avion

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol de ce nu este recomandat să bei ceai sau cafea din avion.      

Te-a sfătuit vreodată cineva să nu bei ceai sau cafea în avion? Dacă da, probabil și acele persoane au auzit despre faptul că mulți consideră că apa folosită pentru prepararea acestora nu este chiar bună. Un studiu din 2019 al apei potabile pe 11 transportatori majori din SUA, care au evaluat apa de la unu la cinci, a arătat că doar trei dintre ei au obținut un scor de trei sau mai mult – considerat acceptabil. Ulterior doar o singură companie aeriană și-a informat clienții despre asta, scrie BBC.

Apa neîmbuteliată este preluată dintr-un rezervor de apă rece de la bord, care furnizează apă pentru întregul avion, de la toalete la bucătării. Tocmai din acest motiv sfatul tipic este să eviți cafeaua, ceaiul și gheața atunci când vrei să îți iei ceva din avion.

VEZI ȘI: Cum funcționează toaleta unui avion aflat la peste 10.000 de metri altitudine. Rolul "vagoanelor cu miere"

Părerile sunt împărțite

Totuși, Nigel Jones, un expert în inginerie aeronautică de la Universitatea Kingston din Londra, spune că este ok să îți comanzi ceai sau cafea la bordul avionului deoarece orice apă fierbinte va fi încălzită până la un punct care ucide majoritatea bacteriilor, iar apa este adesea tratată înainte de a fi adăugată în rezervor. Apa încărcată pe un Boeing 787 este tratată cu lumină UV pe măsură ce este pompată la bord, e un exemplu dat de acesta.

"Băutura este la fel de bună ca apa pe care o primesc pasagerii", spune Jones.

Totodată, în ciuda avertismentelor sumbre de a "nu bea niciodată cafea într-un avion", Kris Major, însoțitor de bord și președinte al Comitetului mixt al echipajului de zbor al Federației Europene a Muncitorilor din Transporturi, spune că nu este îngrijorat de consumul de băuturi pe bază de apă la bord.

"Sunt bucuros să beau apă atunci când sunt în aeronavele operatorului meu. Orice apă potabilă ar trebui să fie potrivită pentru consumul uman și, cu o cerință de curățare a rezervorului, nu există nicio problemă", spune el.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel