De ce nu este permis să folosești telefonul mobil în benzinărie
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Se ştie deja că este interzisă folosirea telefonului mobil în timpul alimentării în benzinării. Însă dacă totul este clar cu fumatul, atunci de ce intră și utilizarea telefonului pe lista activităților nepermise?

Majoritatea conducătorilor auto au observat că în benzinărie există semnul care informează cu privire la faptul că este interzis să vorbești la telefon atunci când alimentezi. Dar de ce este interzis să vorbești la telefon în benzinărie? Mulți oameni sunt de părere că această interdicție are la bază un mit, însă noi vă spunem care este explicația științifică.

De-a lungul anilor, printre șoferi au apărut mai multe explicații din acest punct de vedere. Mulți sunt de părere că această interdicție se bazează pe o legendă. Cu toate acestea, foarte puțini știu care este adevăratul pericol.

Sunt adevărate zvonurile de pe internet?

Potrivit unor informaţii vehiculate în online, undele radio emise de smartphone-uri pot provoca un incendiu. Dar nu trebuie să fii un expert,  pentru a înțelege că un telefon mobil este un transmițător radio de mică putere, incapabil să încălzească obiecte sau vapori de combustibil la temperaturile de aprindere.

O altă versiune greșită este că telefoanele mobile duc la o funcționare defectuoasă a echipamentelor automate din benzinării și, ca urmare, pot duce la erori de afișare în ceea privește alimentare cu combustibil. Trebuie remarcat faptul că această versiune era populară cu câteva decenii în urmă, când telefoanele mobile erau dispozitive relativ noi. Dispozitivele actuale nu afectează în niciun fel echipamentul de alimentare cu combustibil.

Ce riscuri există

Adevăratul motiv pentru care autoritățile nu recomandă folosirea mobilului într-o benzinărie se bazează pe convingerea că utilizarea acestui dispozitiv ar putea produce scântei și ar putea aprinde vaporii de benzină. Această convingere determină multe benzinării să își avertizeze clienții să nu-și folosească telefoanele mobile în timp ce își alimentează mașinile.

Interzicerea telefoanelor mobile în benzinării este pur și simplu legată de reglementările internaționale din industrie, conform cărora există o zonă pe o rază de trei metri în jurul pompelor care este considerată cu risc de explozie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel