De ce nu e crezută varianta accidentului în cazul Condrea
Cum a dispărut Dan Condrea: accident, crimă sau sinucidere? Un sondaj online realizat de DCNews arată că 70% dintre repondenți cred că este vorba despre o crimă. Varianta sinuciderii este susținută de 21%, doar 8 la sută punând moartea patronului Hexi Pharma pe seama unui accident.
Sondajul este realizat cu două zile în urmă. Între timp, au apărut noi detalii, dar și ipoteze surprinzătoare: mașina a fost teleghidată, Dan Condrea era ofițer SIE, la Unilab se pregăteau atacuri bioteroriste. Nicio teorie a conspirației nu a fost ocolită.
Mă îndoiesc că marele public va accepta rezultatul anchetei, oricare ar fi acesta. Cauza: o lipsă totală de încredere în autorități. Orice formă de autoritate este contestată în România, de la autoritatea medicului care recomandă un vaccin la cea a comisarului șef care prezintă rezultatele anchetei în cazul unui accident. Până acum erau blamați politicienii. Moartea copiilor cu sindrom uremic arată că și tehnocrații au același dar, de a slăbi încrederea în autorități.
Corpul de control al premierului aruncă în spațiul public un raport în care se vorbește despre vaccinuri cu lejeritatea Oliviei Ster, este contrazis de Agenția Medicamentului, dar acuză Ministerul Sănătății, care contrazice experții Guvernului, după ce ministrul Agriculturii, care se ocupă de camioanele de euro, nu e capabil să dea un verdict în cazul brânzei de burduf cu E Coli...
Prin firmele private sau prin dregătoriile europene unde lucrează, când nu vin în concediu la Guvern, oamenii aceștia or fi auzit de celula de criză? Știu că într-o criză este esențial ca autoritatea să vorbească cu o singură voce? Asta, daca are ceva de spus. Altfel, postări pe Facebook și acuzații la adresa colegilor, când se termină sejurul la Guvern.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News