Data publicării:

De ce nu e bine să dormi pe burtă

Autor: Liana Ganea | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Poate că îţi place să dormi pe burtă, e mai comod, dar cât de nesănătoasă e această poziţie?

Dormitul pe burtă poate avea unele efecte negative asupra sănătății și confortului, deoarece poziția poate exercita o presiune excesivă asupra anumitor părți ale corpului și poate afecta alinierea coloanei vertebrale, avertizează cei de la Mayo Clinic. Iată câteva motive pentru care nu este considerat ideal să dormi pe burtă:

Presiune asupra gâtului: Dormitul pe burtă presupune întoarcerea capului într-o parte, ceea ce poate exercita o presiune excesivă asupra gâtului și a coloanei cervicale. Aceasta poate duce la disconfort și la potențiale probleme ale gâtului și ale spatelui.

Tensiune pe coloana vertebrală: Dormitul pe burtă poate afecta alinierea naturală a coloanei vertebrale. Poziția poate duce la hiperextensie lombară și poate provoca dureri de spate sau disconfort în zona lombară.

Compresie toracică: În timpul somnului pe burtă, o presiune mare poate fi exercitată asupra pieptului și a toracelui, ceea ce poate îngreuna respirația și poate cauza disconfort, iar astfel nu te vei putea odihni şi te vei trezi dimineaţa cu dureri.

Ten agresat: Contactul pielii cu suprafața de dormit poate duce la presiune și frecare, ceea ce poate irita pielea și poate cauza apariția ridurilor în timp. De asemenea, poziția pe burtă poate pune presiune asupra feței, ceea ce poate duce la apariția ridurilor faciale.

Digestie problematică: Dormitul pe burtă poate influența funcționarea normală a sistemului digestiv. Poziția poate exercita o presiune asupra stomacului și a intestinelor, ceea ce poate duce la disconfort și potențial reflux gastric.

Dacă, însă, te obișnuiești să dormi pe burtă și nu ai probleme poţi să continui să o faci, dar pe riscul tău. Dacă experimentezi dureri de spate, disconfort în zona gâtului sau alte simptome, ar fi bine să încerci să adopti poziții alternative de somn, cum ar fi dormitul pe spate sau pe o parte, pentru a ajuta la menținerea sănătății coloanei vertebrale și a întregului corp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel