De ce nu e bine să dormi în pijamale negre
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Știai că hainele în care dormi îți pot influenţa calitatea somnului și starea de sănătate?

Când îți alegi hainele în care dormi trebuie să fii atentă la materialul din care sunt făcute, la accesoriile pe care le pot avea, dar și la culoarea lor. În primul rând, este bine să eviți pijamalele strâmte, deoarece acestea cresc temperatura corpului pe parcursul nopții, ceea ce perturbă somnul. De asemenea, hainele din poliester și microfibră pot provoca disconfort în timpul nopții, deoarece nu permit corpului să respire. Specialistul Chris McDermott explică pentru Best Life: „Aceste țesături prind căldura și umezeala, ceea ce duce la iritații ale pielii și la infecții fungice‟. În schimb, optează pentru pijamale din țesături naturale, așa cum este cea de bumbac și bambus, care sunt excelente pentru reglarea temperaturii și la eliminarea umezelii. Și purtatul sutienului poate să aducă probleme, precum iritații și hiperpigmentare. „Sutienele se freacă pe piele, generând iritații, deteriorare a pielii, iar sutienele prea strânse pot duce la o hiperpigmentare‟, spune Jen Wan pentru aceeași sursă. 

Ai pielea sensibilă? Nu îmbrăca pijamale închise la culoare!

Dacă ai pielea sensibilă, ar fi bine să eviți și articolele vestimentare negre și de culoare închisă, chiar dacă acestea sunt fabricate din materiale „respirabile‟. Specialista Patricia Pinto-Garcia spune că astfel de pijamale conțin mai multe substanțe chimice (coloranți) decât cele deschise la culoare, chimicale care pot provoca dermatită, în special în zone „de contact‟, precum: în zona axilei sau în spatele genunchilor. Ea explică: „Hainele de culoare mai deschisă sunt făcute, de obicei, cu mai puțină vopsea, astfel încât sunt mai puține șanse să povoace dermatită de contact.‟ 

De asemenea, e bine să eviți pijamalele cu fermoare metalice și pe cele cu clapete. „Majoritatea elementelor de fixare pentru îmbrăcăminte conțin nichel și, în timp, poți să dezvolți o alergie la nichel (chiar și ca adult). Deci, dacă poți elimina timp de opt ore expunerea la nichel, îți poți salva pielea‟, spune Patricia Pinto-Garcia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel