Data publicării:

De ce nu aude Funeriu protestul sindicaliștilor din învățământ?

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
funeriu
funeriu

Ministrul Educaţiei nu poate auzi protestul sindicaliștilor din învățământ, aflat în plină desfășurare în fața MECTS, deoarece Daniel Funeriu se află la Sibiu, de unde a declarat că se află într-un dialog permanent cu cadrele didactice.

"Ministerul este într-o permanentă logică a dialogului cu cadrele didactice. Ieri (joi - n.r.) am fost la Cluj şi m-am întâlnit cu peste 20 de cadre didactice, astăzi (vineri - n.r.) la Sibiu facem acelaşi lucru" a spus Daniel Funeriu.

Membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţiei "Spiru Haret" şi Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) pichetează și la această oră, până la 16,00, sediul MECTS, de unde ministrul de resort lipsește. Ei protestează împotriva autorităților de la București, are au luat hotărârea de a nu se mai acorda nicio majorare de salarii pentru personalul din învățământ, în 2012.

Referitor la nemulțumirile cadrelor din învățământ privind nivelul scăzut al salariilor, Daniel Funeriu a spus: "si eu mi-aş dori un salariu mai bun pentru toţi angajaţii din sistem, dar situaţia României şi a Europei este cunoscută de toată lumea. Sunt convins că împreună vom găsi cele mai bune soluţii pentru copiii noştri".

De asemenea, sindicaliștii acuză eşalonarea plăţii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, până în anul 2016, alocarea a 2,3% din PIB pentru învățământ în 2012, măsura luată de MECTS de a nu se mai reţine cotizaţia de sindicat, ratele CAR şi alte datorii pe statul de plată sau  practica de asumare a răspunderii guvernamentale, pe proiectele de legi esenţiale, ca Legea educaţiei naţionale, Legea de modificare şi completare a Codului muncii, Legea dialogului social, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

FSLI intenționează să declanşeze o grevă generală începând cu 23 ianuarie.

Citește și:

Funeriu, mulțumit de încheierea unei “epoci de pile și nepotism”

Profesorii pichetează, vineri, sediul Ministerului Educaţiei

FSI “Spiru Haret” se solidarizează, vineri, cu protestatarii din București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel