Data actualizării:
Data publicării:

De ce nu ar trebui să-ți hrănești pisica cu carne crudă. Află tot ce trebuie să știi

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @milasi
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @milasi
Ar trebui să hrănim pisicile cu carne crudă sau nu? Iată ce trebuie să știi! 

Hrănirea pisicii cu carne crudă e un subiect controversat și pot exista riscuri reale pentru sănătatea dumneavoastră și a animalului de companie. Hrana crudă pentru pisici se referă la o dietă care include carne crudă, uneori conținând organe și chiar oase crude. 

Carnea crudă nu este recomandată, deoarece este posibil ca aceasta sa nu îndeplinească, în mod adecvat și constant, cerințele nutriționale ale animalului de companie. Asta înseamnă că ar trebui să fie hrănite numai sub îndrumarea unui specialist și este posibil să aibă nevoie de suplimente pentru a evita deficiențele.

Există pretinse beneficii și dezavantaje ale unei diete cu carne crudă. Iată ce trebuie să știți despre mâncarea crudă pentru pisici!

Care sunt riscurile unei diete cu carne crudă

Pentru a lua o decizie cu privire la hrănirea pisicilor cu carne, trebuie să ne uităm la riscuri. 

Paraziți și bacterii

Pisicile se pot îmbolnăvi din cauza paraziților și bacteriilor care trăiesc în carnea crudă. Este posibil ca pisicile să transmită acești paraziți oamenilor și să elimine bacteriile în gospodărie. Carnea crudă poate reprezenta o problemă mare, iar proprietarii de animale de companie trebuie să-și aprovizioneze întotdeauna ingrediente din surse sigure și de încredere pentru a asigura siguranța alimentelor.

Reduceți riscul de contaminare folosind o dietă adecvată, dezinfectând toate suprafețele care au intrat în contact cu alimentele și spălându-vă bine mâinile sau chiar purtând mănuși atunci când le manipulați. Persoanele însărcinate ar trebui să fie deosebit de precaute, deoarece sunt expuse unui risc mai mare. Alimentele trebuie păstrate în mod corespunzător, de obicei în congelator, și închise etanș pentru a evita contaminarea încrucișată.

2. Sursa foto... (pisica-portrait-beautiful_28083800.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @sharshonnikolass

Deficiență nutrițională

Dietele cu carne crudă, făcute acasă, sunt mai puțin susceptibile la a avea cantități complete și echilibrate de nutrienți, deoarece proprietățile ingredientelor pot fi inconsecvente, crescând riscul deficiențelor de nutrienți. Prin urmare, dietele de casă, crude sau de altă natură, nu sunt recomandate, deși o dietă mai echilibrată este posibilă cu sfatul experților. 

Rețineți că hrana pentru pisici, disponibilă în comerț, pe bază de carne crudă, ar putea fi o opțiune mai bună. Acesta este creată special de nutriționiștii pentru animale de companie pentru a satisface nevoile acestora și testat pentru a vă asigura că respectă standardele de siguranță.

Oasele pot fi periculoase

Bucățile mici de os pot ajunge în cina cu carne crudă a pisicii tale și pot reprezenta o amenințare dacă se blochează în tractul digestiv. Oasele pot provoca, de asemenea, deteriorarea dinților. Oasele fierte sunt considerate periculoase deoarece pot provoca leziuni interne.

Luați în considerare aceste riscuri și contactați medicul veterinar înainte de a hrăni pisica cu pui crud sau orice alt tip de carne crudă, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel