De ce niciodată nu trebuie să spălăm carnea de pui. Explicațiile cercetătorilor români
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Aproape 40% dintre infecţiile gastro-intestinale, cauzate de alimente, se produc din cauza unor greşeli pe care le facem bucătărie, atunci când gătim.

Infecţiile gastro-intestinale sunt provocate în cele mai multe cazuri de o bacterie numită Campylobacter, susțin cercetătorii. Majoritatea românilor obişnuiesc să spele, de pildă, puiul înainte să îl prepare şi răspândesc, în acest fel, microorganismul în bucătărie, transmite PRO TV. Este doar una dintre greșelile pe care mulți dintre noi le facem în bucătărie. Cercetători de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi avertizează că pe lângă faptul că nu ar trebui să spălăm niciodată carnea de pasăre ar trebui și să folosim ustensile diferite, pentru carne, pește şi legume. Să folosești același tocător pentru toate alimentele, este o greșeală.

„Ar trebui să nu spălăm carnea de pui, ar trebui să separăm foarte clar momentele în care noi preparăm alimente în stare crudă faţă de alimentele pe care le preparăm şi le tratăm termic.”, explică profesor dr. Daniela Borda, de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați.

Bacteriile periculoase de pe suprafaţa cărnii de pasăre sunt distruse în momentul în care este preparată termic la peste 75 de grade Celsius, susțin oamenii de știință. Și spălatul ouălelor este un procedeu periculos. Ar trebui făcută doar cu apă la o temperatură mai mare cu 10 - 15 grade decât a cojii calcaroase a acestora. În caz contrar, bacteria salmonella care poate fi prezentă pe suprafaţa lor, ajunge în gălbenuş şi ne îmbolnăvește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel