Infecţiile gastro-intestinale sunt provocate în cele mai multe cazuri de o bacterie numită Campylobacter, susțin cercetătorii. Majoritatea românilor obişnuiesc să spele, de pildă, puiul înainte să îl prepare şi răspândesc, în acest fel, microorganismul în bucătărie, transmite PRO TV. Este doar una dintre greșelile pe care mulți dintre noi le facem în bucătărie. Cercetători de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi avertizează că pe lângă faptul că nu ar trebui să spălăm niciodată carnea de pasăre ar trebui și să folosim ustensile diferite, pentru carne, pește şi legume. Să folosești același tocător pentru toate alimentele, este o greșeală.
„Ar trebui să nu spălăm carnea de pui, ar trebui să separăm foarte clar momentele în care noi preparăm alimente în stare crudă faţă de alimentele pe care le preparăm şi le tratăm termic.”, explică profesor dr. Daniela Borda, de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați.
Bacteriile periculoase de pe suprafaţa cărnii de pasăre sunt distruse în momentul în care este preparată termic la peste 75 de grade Celsius, susțin oamenii de știință. Și spălatul ouălelor este un procedeu periculos. Ar trebui făcută doar cu apă la o temperatură mai mare cu 10 - 15 grade decât a cojii calcaroase a acestora. În caz contrar, bacteria salmonella care poate fi prezentă pe suprafaţa lor, ajunge în gălbenuş şi ne îmbolnăvește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Chirieac, după Ciolacu a reamintit că nu a pierdut alegeri de când conduce PSD: Singurele care contează sunt prezidențialele
- Weekendul în care cei tupeiști vor câștiga: Vor primi oportunități și nu le va păsa de gura lumii
- Cei mai mari adversari ai PSD-PNL au fost ei înșiși. Prof. Teodorescu: Doar succesul le va astupa asperitățile