De ce Mugur Ciuvică spune că ”prețurile sunt ok pentru România” / video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
„Prețurile sunt ok pentru România”, a spus, miercuri, Mugur Ciuvică. În ce context a făcut declarația președintele Grupului de Investigații Politice, aflați în rândurile următoare.

„Dar lăsați prețurile”, a spus Mugur Ciuvică, „pentru că prețurile sunt ok pentru România”.

„Ați văzut pe cineva să protesteze?! Nu. Ar protesta împotriva lor cumva oamenii, împotriva votului pe care ei l-au dat. Ei au vrut așa, au vrut de dreapta. Ce atâta agitație...”, a subliniat Mugur Ciuvică.

Declarațiile au fost făcute miercuri, în cea mai nouă ediție a emisiunii „Miercurea Neagră” de la DCNewsTV.

Miercurea Neagră cu Tache, Ciuvică şi Chirieac. Sezon 2, episod 27

 

Exclusiv DCNews / Bani împărțiți pe zile, facturi, rate, mâncare, transport. Adrian Negrescu, analist: Economisește 200-500 de lei pe lună

Adrian Negrescu, analist economic, a oferit mai multe recomandări pentru români.

„Este o perioadă plină de provocări, cu creșteri de prețuri la energie, la carburanți, la alimente. Trecem, privim vremuri tulburi în care este esențial să fim atenți pe ce ne cheltuim banii. Creșterea prețurilor ne-a mâncat deja din puterea de cumpărare, dăm mai mulți bani pentru mâncare, pentru utilități, pentru transport și servicii, iar perspectivele nu sunt deloc pozitive. Războiul din Ucraina, sancțiunile la adresa Rusiei și Belarus ne vor afecta direct, așa că trebuie să fim atenți cu banii. În această perioadă, este esențial să cheltuim cu cap, pe lucrurile esențiale, și să încercăm, dacă avem de unde, să ne punem niște bani deoparte.

În lei, în euro, în dolari, este bine să ai bani măcar pentru a-ți plăti ratele, utilitățile, să ai de mâncare și întreținere măcar pentru două luni. Este esențial să evităm cheltuielile care nu sunt esențiale, să ne gândim de două ori dacă ne trebuie lucrurile pe care le vedem în magazine sau pe internet, chiar dacă sunt la promoție.

Să fim cumpătați și să evităm să cădem în capcanele întinse de cei care speculează momentul – de la cursurile umflate la casele de schimb valutar, la pseudo-afacerile cu criptomonede și creditele fără acte oferite de unele IFN-uri, care sunt adevărate capcane, au dobânzi de până la 1700 la sută. Dacă avem nevoie de bani să ne imprumutăm de la bancă, de la rude și prieteni și să evităm creditele ușor luate cu costuri ascunse.", a declarat analistul economic Adrian Negrescu pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel