De ce mănâncă oamenii greieri și alte insecte? Tot ce trebuie să știi înainte să le consumi
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Consumul de insecte este o practică care datează din timpuri preistorice. Greierii sunt una dintre cele mai frecvente insecte pe care oamenii le consumă. Produsele care conțin proteine ​​​​de greieri au crescut în popularitate datorită cererii consumatorilor. Insectele precum greierii sunt bogate în nutrienți, în special proteine, și pot fi mai durabile decât alte surse de proteine, cum ar fi carnea de vită.

Consumul de insecte este o practică care datează din timpuri preistorice. Greierii sunt una dintre cele mai frecvente insecte pe care oamenii le consumă. Produsele care conțin proteine ​​​​de greieri au crescut în popularitate datorită cererii consumatorilor. Insectele precum greierii sunt bogate în nutrienți, în special proteine, și pot fi mai durabile decât alte surse de proteine, cum ar fi carnea de vită, conform healthline.com.

De ce mănâncă oamenii greieri și alte insecte?


Oamenii au folosit greierii ca sursă de hrană în multe părți ale lumii de mii de ani. De fapt, scripturile biblice care datează din secolul al III-lea până în secolul I î.Hr. menționează consumul de greieri.

În Africa, Asia și America Latină, consumul de insecte face parte din culturile tradiționale.

Oamenii folosesc aproximativ 2.100 de specii de insecte pentru hrană, greierii fiind cea mai comună sursă de hrană pentru insecte la nivel mondial.

Insectele sunt o sursă ieftină, durabilă și ușor de produs de nutrienți și sunt deosebit de bogate în proteine.

Oamenii mănâncă cel mai frecvent greieri în țările cu resurse insuficiente, unde mulți oameni se confruntă cu insecuritatea alimentară și alte surse animale de proteine, cum ar fi bovinele, păsările de curte și peștii, sunt rare.

Cercetările arată că oamenii din țările occidentale nu sunt pe deplin confortabili să mănânce insecte, deoarece au tendința de a vedea insectele ca fiind necurate sau cu potențial periculoase.

Cu toate acestea, mai mulți oameni au început să accepte consumul de greieri în Europa, Statele Unite și Canada, deoarece companiile alimentare au creat produse pe bază de greieri ușor de utilizat, cum ar fi pudrele proteice și batoanele proteice.

Beneficiile consumului de greieri



Greierii pot oferi beneficii pentru sănătate și oferă o sursă de proteine ​​mai durabilă și mai ecologică decât alte surse de proteine ​​de origine animală.

Greierii sunt bogați în proteine


Principalul motiv pentru care oamenii folosesc greierii ca sursă de hrană este că sunt bogați în mulți nutrienți, în special proteine.


Greierii au un exoschelet dur care conține chitină, un tip de fibră insolubilă care este greu de digerat. Acesta este motivul pentru care digestibilitatea proteinei de greier variază. Când exoscheletul este îndepărtat, digestibilitatea proteinei din greieri crește dramatic.

Greierii sunt o sursă bună de vitamine, minerale și fibre


Pe lângă proteine, greierii sunt bogati în mulți alți nutrienți, inclusiv grăsimi, calciu, potasiu, zinc, magneziu, cupru, acid folic, biotină, acid pantotenic și fier.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel