De Ce l-ar schimba Băsescu pe Boc din fruntea guvernului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu-boc-iar
basescu-boc-iar

Relansarea discuțiilor despre schimbarea premierului, făcută chiar de membrii Convenției PDL, este considerată un nonsens de către majoritatea analiștilor. Aceștia spun că nu are rost să-l schimbi pe un învingător, care abia ce a fost confirmat cu o largă majoritate. Totuși, ipoteza circulă cu tărie în interiorul PDL, existând unele argumente. În primul rând, tabăra lui Blaga ar putea să facă un pas înapoi, duminică, abandonând orice funcție în PDL și lăsându-l în ofsaid pe Boc, care va rămâne singur să deconteze eșecul electoral din 2012. Prin oferirea unor funcții în viitorul guvern, unitatea dizidenților ar putea fi spartă, iar Boc nu mai rămâne unicul responsabil pentru scăderea în sondaje.

Un nou premier ar primi votul de investitură, fără probleme, întrucât oamenii lui Blaga au promis că rămân fideli partidului. Ei nu-și vor reveni prea repede din șoc, ca să se reorienteze, nici nu vor apărea noi parlamentari care să negocieze cu Opoziția o  întoarcere a armelor, sub pretextul evoluției interne.  Schimbarea premierului abia la toamnă ar da răgaz taberei Blaga, când nu ar fi excluse surprizele. Odată instalat, un premier se bucură de o perioadă de grație și astfel ajunge în toamnă, când vor fi prea aproape alegerile la termen ca să se mai discute de anticipate.

Cu un premier tehnocrat, la Palatul Victoria, și cu Boc la Modrogan,Traian Băsescu are sub control și executivul și PDL. Pe de altă parte, Băsescu a fost permanent un politician care a crescut în urma unor mișcări surprinzătoare, care au luat pe nepregătite adversarii, cea mai celebră fiind înlocuirea lui  Stolojan, cu puțin înainte de începerea campaniei din 2004.

Singura surpriză la care nu se așteaptă nici măcar Băsescu ar putea fi chiar Emil Boc. Mulți spun că premierul nu va renunța la funcție, marți, când se așteaptă acest lucru, cu riscul de a-l supăra pentru prima dată pe Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel