De ce îți este somn atunci când afară plouă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce îți este somn atunci când afară plouă / Foto: Pixabay, de Olya Adamovich
De ce îți este somn atunci când afară plouă / Foto: Pixabay, de Olya Adamovich
Află în articol de ce îți este somn atunci când afară plouă.

Ai observat că atunci când este înnorat și plouă te simți mai obosit decât de obicei? În acele zile, vrei să tragi un pui de somn toată ziua sau doar să te ghemuiești pe canapea și să te uiți la televizor. Este firesc și iată câteva motive pentru care se întâmplă acest lucru.

Dr. Michelle Drerup, Director de Medicina Comportamentală a Somnului la Clinica Cleveland ne spune că lipsa soarelui, într-o zi ploioasă, este cauza principală a somnolenței, scrie abstractfitness.ca.

Mai puțină lumină solară înseamnă că organismul tău produce mai puțină serotonină. Melatonina este crescută și ne simțim somnoroși, iar lipsa vitaminei D crește acest efect. Te influențează și umiditate crescută. În plus, sunetul ploii este liniștitor, calmant și favorizează relaxarea.

Trucuri pentru a scăpa de somnolență

Pentru a-ți crește energia, există câteva trucuri pe care le poți face:

1. Îmbracă-te și ieși afară pentru o plimbare rapidă. Încercați să faceți cei 10.000 de pași!

2. Fă câteva exerciții fizice pentru a arde câteva calorii și pentru a te energiza.

3. Rămâneți hidratat bând mai multă apă și nu mai multă cafea!

4. Dacă totuși îți este foarte somn te poți bucura de un pui de somn scurt (timp de 10-30 de minute). Corpul tău îți spune că ai nevoie de el.

5. Ține-te ocupat făcând diferite activități prin casă pentru a învinge somnolența. Poți juca jocuri de societate cu cei dragi sau poți meșteșugi ceva.

Să fim recunoscători pentru ploaie. Grădinile, plantele, pădurile și lacurile noastre au nevoie de ea. Soarele va reapărea în curând. Atunci ne vom bucura să ne bucurăm de vremea noastră frumoasă și să ne reluăm activitățile în aer liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel