De ce interzice Guvernul britanic camerele de supraveghere 'Made in China'
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
De ce interzice Guvernul britanic camerele de supraveghere 'Made in China' - Foto Pexels
De ce interzice Guvernul britanic camerele de supraveghere 'Made in China' - Foto Pexels
Guvernul britanic a dispus tuturor ministerelor şi instituţiilor subordonate acestora să înceteze folosirea în locaţii ''sensibile'' a camerelor de supraveghere fabricate de companii chineze, mai ales că în China acestea sunt obligate prin lege să coopereze cu serviciile de informaţii de la Beijing, relatează joi agenţia EFE.

Ministrul fără portofoliu cu rangul cel mai înalt în guvernul britanic, Oliver Dowden, a declarat în faţa Camerei Comunelor că aceste echipamente nu trebuie să fie conectate la reţelele principale ale departamentelor, iar responsabilii acestora trebuie să evalueze necesitatea înlocuirii lor imediate.

'Aproape toate aspectele vieţii noastre sunt chiar acum supravegheate cu ajutorul sistemelor avansate care au fost concepute şi au fost achiziţionate de companii controlate de alte guverne'

Aproape toate aspectele vieţii noastre sunt chiar acum supravegheate cu ajutorul sistemelor avansate care au fost concepute şi au fost achiziţionate de companii controlate de alte guverne, a spus la rândul său comisarul pentru supraveghere video şi biometrie al guvernului britanic, Fraser Sampson.

Aceste companii au obligaţia de a furniza datele propriilor guverne, în baza legislaţiilor naţionale ale ţărilor de origine ale acestor companii...

Aceste companii au obligaţia de a furniza datele propriilor guverne, în baza legislaţiilor naţionale ale ţărilor de origine ale acestor companii, a atras atenţia acest responsabil. Preşedinta comitetului pentru afaceri externe al parlamentului de la Londra, Alicia Kearns, a salutat măsura anunţată de guvern.

Eliminarea camerelor de supraveghere chineze din acest edificiu este un pas în direcţia corectă, dar trebuie să mergem mult mai departe, a spus deputata conservatoare, care a cerut aplicarea acestei măsuri tuturor entităţilor publice şi autorităţilor locale, scrie Agerpres.

Vezi și - Copiii românilor din Londra, tot mai străini de limba maternă. Stîncanu: "Îi învățăm despre tradiții și obiceiuri românești"

Copiii români din Londra pot participa la cursuri de limbă română, în cadrul unui proiect desfășurat de Organizația Non-Profit "My Romania Community". Cristian Stîncanu, directorul organizației, a vorbit despre modul în care se desfășoară cursurile. 

Cristian Stîncanu, directorul Organizației Non-Profit "My Romania Community", a vorbit în cadrul emisiunii Apel la Educaţie despre posibilitatea ca copiii români din Londra să participe la cursuri de limbă română.

"Avem un proiect care e în derulare de 7 ani. Se numește My Romania Community School. Noi suntem înregistrați la nivel local cu acest program after school. Este un proiect prin care copiii familiilor de români din Marea Britanie pot veni să învețe limba română, pot să învețe despre tradiții, obiceiuri românești. Un pic altfel, pe model britanic. Noi luăm informațiile accesibile, le învârtim ușor că să creem un proiect pentru copii și le livrăm copiilor prin jocuri, prin discuții, inclusiv dezbateri.

Vă dau un exemplu: am pus o poveste pe ecran, am făcut o proiecție cu o poveste. La sfârșitul poveștii, noi dezbatem. 'Tu de ce crezi că?' Și atunci încep discuțiile.

Noi credem că acele discuții sunt de fapt și momentele în care copilul își stabilizează informația pe care o primește în memorie.  Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel