Data actualizării:
Data publicării:

De ce și-a ucis nepotul de 9 ani bunica. Psihologul Marinescu, semnal de alarmă

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
băiețel
băiețel

Un copil de nouă ani și-a ucis bunica. Potrivit unor surse, băiețelul s-a supărat că femeia nu l-a lăsat să se joace la calculator și i-a zis să-și facă temele. Se pare că bătrâna l-a şi lovit cu un băţ peste picioare, lucru care l-a înfuriat peste măsură pe copil.

Am stat de vorbă cu psihologul Ilie Marinescu pentru a înțelege cum poate un micuț de nouă ani să ajungă să ucidă. 

"În momentul în care iei obiectul dependenței, apar agresivitatea, frustrarea, reacția adversă a comportamentului normal, adică persoana în cauză se răzbună pe cel care interzice acțiunea pe care ea vrea să o desfășoare. Aici vorbim despre comportamentul care are legătură cu educația", a spus Ilie Marinescu pentru DC News

Părinții și bunicii, de multe ori, nu știu cum să reacționeze în fața unei dependențe vizavi de un anumit tip de joc, droguri sau alcool.

"Probabil, bunica a avut o reacție destul de agresivă cu copilul, astfel încât a generat, la rândul băiatului, agresivitate. Trebuie să fii foarte tolerant și să înțelegi mecanismul prin care un copil recurge la un comportament adictiv", ne-a mai spus specialistul. 

Tulburare de comportament în raport cu comportamentul adictiv

Întrebat dacă un micuț la nouă ani are conștiința morții, psihologul Ilie Marinescu a spus: "Când se face analiza profundă a unui astfel de caz, trebuie să vedem ce fel de filme urmărea, ce jocuri avea pe calculator, dacă în familie i s-a inoculat ideea că nu este bine să se teamă de moarte; sunt foarte mulți factori care trebuie luați în calcul. La o simplă analiză, pot spune că este o tulburare de comportament în raport cu comportamentul adictiv".

Recomandare pentru părinți 

L-am rugat pe specialist să facă o recomandă pentru părinți, astfel încât să nu se mai ajungă la astfel de tragedii. 

"Indiferent de câte recomandări am făcut în spațiul media, acestea nu sunt luate în calcul. Vă spun și de ce. Persoanele care se confruntă cu un astfel de caz de probleme... nu citesc analizele pe care specialiștii le fac. Așadar, părinților interesați de subiect le spun că trebuie să aibă o relație tolerantă cu ai lor copii, o relație de înțelegere, trebuie să le înțeleagă nevoile. În spatele unui comportament adictiv, se află lipsa de afectivitate din partea părinților, a bunicilor sau a grupului de apartenență. Recomandarea mea este ca atunci când se identifică o deviație de la comportamentul normal să apeleze, cu toată încrederea, la specialist. De asemenea, părinții pot apela la experți pentru a învăța cum să se comporte în raport cu copiii pe care îi au", a mai spus psihologul Ilie Marinescu pentru DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel