Data publicării:

De ce Herbert Stepic renunță la șefia Raiffeisen Bank International

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Arhiva
WhatsApp
stepic
stepic

Herbert Stepic, directorul general al Raiffeisen Bank International AG, a anunțat că va renunța la conducerea băncii din  motive personale.  la un loc. Potrivit unor informații, acesta ar fi implicat în tranzacționarea unor terenuri în zona Belgradului, fapt ce contravine legislației austriece. Stepic (65 de ani) este CEO al RBI din 2001.

Până la numirea unui nou CEO, Herbert Stepic va continua să conducă banca austriacă, scrie wall-street.ro.

Herbert Stepic se pare că este implicat în unele afaceri imobiliare suspecte în Serbia care contravin legilor austriece. Stepic, alături de investitori austrieci și sârbi ar fi cumpărat mai multe loturi de pământ în apropiere de Belgrad cu ajutorul unui credit de 23 milioane euro obținut de la banca Hypo Alpe-Adria-Bank International, arata probele Autoritatea de reglementare financiară din Austria (FMA), obținute de către ziarul austriac Falter.

 Terenurile au fost achizitionate de la statul sârb și valorau la acel moment 65 milioane euro, potrivit estimarilor Hypo Alpe. Tranzacția a fost realizată prin intermediul unei companii din Cipru, iar creditul este în prezent neperformant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel