De ce gospodinele cu experiență pun sare pe mătură? Trucul practic care îți face viața mai ușoară
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
De ce gospodinele cu experiență pun sare pe mătură. Trucul practic care îți face viața mai ușoară. Sursa foto: freepik.com
De ce gospodinele cu experiență pun sare pe mătură. Trucul practic care îți face viața mai ușoară. Sursa foto: freepik.com
Credeai că sarea este folosită doar pentru asezonarea mâncărurilor? Gândește-te mai bine: sarea poate fi folosită pentru curățarea casei.

Pentru a simplifica curățarea gospodăriei, acest ingredient natural și ieftin te poate ajuta să dezinfectezi orice suprafață. S-ar putea să te surprindă, dar sarea a fost întotdeauna un aliat foarte prețios pentru bunicile noastre, care au profitat de proprietățile sale pentru a elimina germenii și bacteriile de pe podele, căzi și alte suprafețe murdare. Descoperă rapid acest truc ingenios. 

Curățarea podelelor cu un mop este un lucru obișnuit. Dar sarcina nu este întotdeauna atât de simplă: de multe ori descoperi că murdăria nu se îndepărtează ușor și că trebuie să repeți operațiunea de mai multe ori pentru a obține un rezultat satisfăcător. Prin urmare, ai nevoie de puțin ajutor?

Amestecă zahăr și oțet: o combinație miraculoasă pentru a economisi bani

Următoarea metodă nu este doar ușor de folosit, dar și foarte utilă în viața de zi cu zi pentru a economisi timp pentru a elimina eficient toate petele încăpățânate.

Pe lângă sare, vei avea nevoie și de oțet, un alt ingredient natural cu proprietăți excelente de curățare și îndepărtare a petelor.

Iată procedura de urmat:

Într-o găleată, se prepară o soluție de apă fierbinte, 2 linguri de sare și 2 linguri de oțet. Înmoaie mopul și las-l în găleată aproximativ 15 minute. Apoi poți folosi mopul pe suprafețele murdare. vei vedea, că podeau va străluci și va fu curată, în câteva minute.

Nu puneți niciodată aceste plante pe pervaz: după câteva zile vor muri

Datorită acestui truc, va fi ușor să îndepărtezi rapid murdăria și petele de grăsime de pe podea.  Tot ce trebuie să faci este să șterg, apoi, suprafața cu o cârpă curată.

 

Îndepărtează petele de pe cabina de duș

 

Acest remediu  poate fi folosit pentru a dezinfecta diverse alte suprafețe din casă. În special pentru detartrarea căzilor de duș și eliminarea celor mai încăpățânate pete. După cum știi, în timp, reziduurile de săpun și detergent se acumulează în cadă, formând pete greu de îndepărtat.

Detartrează capul de duș și crește presiunea apei fără a chema instalatorul. Iată cum

De asemenea, datorită acestei metode, vei remedia rapid problema: treceți cu o cârpă, înmuiată în soluția de mai sus, și freacă cu grijă cada, pentru a scăpa de depunerile de tartru. Vei beneficia astfel de o curățare in profunzime, datorita efectului purificator al sării, combinat cu acțiunea de degresare a oțetului. 

Curăță mobila. Dacă erai în căutarea unei alternative la produsele chimice, aceasta este soluția ideală pentru a curăța mobila din casă într-un mod natural și inofensiv. Datorită acestui remediu vechi al bunicii, poți dezinfecta orice piesă de mobilier din casă, fără a folosi detergenți scumpi și neprietenoși mediului.

Hainele spălate nu trebuie lăsate în mașina de spălat nici măcar o oră: o explicație simplă

Curăță aragazul. Soluția de sare și oțet alb poate fi folosită pentru curățarea chiuvetei, dar și a aragazului. Pe lângă faptul că este un dezinfectant remarcabil, sarea, combinată cu oțet, are și proprietăți antibacteriene, suficiente pentru a igieniza toate suprafețele.

Cu această soluție îți poți face casa să strălucească și vei economisi la costul detergenților, obținând rezultate grozave!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel