Data publicării:

De ce este plânsul sănătos

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
lacrima
lacrima

Alegeri prezidentiale 2024

Principalul beneficiu al plânsului este efectul său calmant. Suprimarea lacrimilor nu este un lucru bun  pentru sănătatea noastră.  Cu timpul, poate duce la stări de agresivitate şi anxietate.  Astfel, copiii trebuie învăţaţi să îţi exprime sentimentele, emoţiile şi să nu îşi stăpânească lacrimile.

Autor: Anca Murgoci

Plânsul este sănătos deoarece este un mod eficient de a ne hidrata ochii. De asemenea, lacrimile sunt cele care au un efect dezinfectant. Bacteriile de la nivelul ochilor dispar după o repriză bună de plâns. Acesta din urmă este declanşat de emoţiile care au o intensitate ridicată, fie cele negative, cum ar fi veştile proaste, furia, fie cele pozitive, cum ar fi bucuria intensă, informează Molero y Marc Planella, psihiatru din Barcelona.  Există şi persoane care plâng fără să ştie exact motivul. Acestea sunt din categoria celor care sunt tot timpul deprimate şi care ar trebui să ceară sfatul unui specialist.

Înainte de toate, experţii sunt unanim de acord cu faptul că lacrimile sunt benefice pentru calmarea interioară.  De câte ori nu ne-am descărcat prin plans? Astfel, permitem reducerea emoţiilor negative şi putem lua decizii mai bune.  Molero informează de asemenea că: „Treptat, persoana se relaxează, se calmează, îşi reduce încărcătura emoţională şi astfel creşte posibilitatea găsirii unei soluţii la problema pe care o are. Astfel, victima reuşeşte să  îşi controleze emoţiile şi să le facă mai uşor de gestionat.”

Reprimatul plânsului nu este sinonim cu sănătatea. Cu toate acestea, din punct de vedere social, plânsul este sinonim cu slăbiciunea emoţională, informează 20minots. Astfel, bărbaţii au tendinţa de a se feri să plângă în public. Molero afirmă că acest lucru provine din educaţie, atunci când copiilor şi bărbaţilor li se spune să nu plângă. Pentru a nu ajunge la acte de violenţă, este recomandat ca părinţii să îşi înveţe copilul  să îşi exprime emoţiile.

Molero insistă şi asupra faptului că plânsul poate fi semnalul unei depresii. Plânsul este un lucru normal, dar nu şi atunci când i se asociază stări de insomnie, stres, apatie, tristeţe, pierdere în greutate sau  gânduri sinucigaşe. În aceste cazuri,vorbim despre tulburările psihice care necesită examinarea medicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel