Urmărește emisiunea live
De ce este bine să ai un câine în casă dacă ai un copil mic. Dr. Brânduşa Petruțescu: Declanșează un răspuns benefic al sistemului imunitar
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce este bine să ai un câine în casă dacă ai un copil mic. Dr. Brânduşa Petruțescu: Declanșează un răspuns benefic al sistemului imunitar / Foto: Pixabay
De ce este bine să ai un câine în casă dacă ai un copil mic. Dr. Brânduşa Petruțescu: Declanșează un răspuns benefic al sistemului imunitar / Foto: Pixabay
Află în articol de ce este bine să ai un câine sau o pisică în casă dacă ai un copil mic.

Dacă aveți un copil mic este bine să aveți în casă un câine sau o pisică, susțin specialiștii, asta deși mulți părinți se feresc de animale de frica bolilor pe care le-ar putea lua micuții. Se pare însă că un câine sau o pisică acasă ajută la educaţia imunitară timpurie a copiilor. Vă întrebați cum este posibil? Animalele vehiculează aşa numitele endotoxine, utile pentru sistemul imunitar uman.

„Sunt toxine din interiorul bacteriilor care venite în contact cu sistemul imunitar care declanșează un răspuns benefic al sistemului imunitar. Este opus celui patologic din bolile alergice. E bine copiii să vină în contact cu animăluţe. Şi acesta din primul an de viaţă al copilului. Animăluțele sunt o parte din educaţia imunitară.”, a explicat la Pro Tv dr. Brânduşa Petruțescu, medic primar alergolog.

Și copiii care au frați au o imunitate mai bună

În plus, educația imunitară se face și între frați, spun medicii.

„Știţi obiceiurile lor de a-şi pune jucăriile la gură, de a le împrumutat. De a mânca din aceeași farfurie, se pare că acești copii care au mai mulţi fraţi au un sistem imunitar. Mai bine reglat.”, explică prof univ dr. Veronica Lazăr Facultatea de biologie.

În mediul casnic, copiii au nevoie să intre în contact cu toate bacteriile din mediu. Îşi construiesc astfel, corect, sistemul imunitar.

Descoperirile cercetătorilor

Conform cercetării efectuate la Universitatea Alberta din Statele Unite, condusă de Anita Kozyrskyj, epidemiolog pediatru și una dintre cercetătorii de marcă în studierea microbiomului, copiii din familii cu animale de companie — dintre care 70% erau câini — aveau un sistem imunitar mai puternic datorită microorganismelor care trăiesc în tractul digestiv.

Concluziile echipei lui Kozyrskyj, care a studiat testele efectuate pe mostre colectate de la copii, în cadrul studiului "Canadian Healthy Infant Longitudinal Development" realizat timp de două decenii, demonstrează o incidență mai mică a astmului în rândul copiilor care au crescut alături de câini. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel