De ce Einstein nu purta niciodată şosete şi prefera sandalele în locul pantofilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Einstein avea multe obiceiuri ciudate / Unsplash
Einstein avea multe obiceiuri ciudate / Unsplash
Cel mai celebru fizician al lumii avea ciudăţeniile lui. Se trezea noaptea să mănânce, îi plăcea să doarmă pe burtă, vorbea singur în oglindă, încălţa doar sandale şi nu purta niciodată ciorapi.

Unul dintre multele obiceiuri bizare ale lui Albert Einstein era faptul că nu-i plăcea să poarte șosete. Detesta orice putea să-i acopere degetele de la picioare. Fizicianul era chiar mândru că nu a purtat niciodată șosete și a afirmat acest fapt în unele scrisori pe care le-a transmis cunoscuților. Când era tânăr, Einstein a descoperit că ori de câte ori le purta, degetul mare de la picior îi făcea întotdeauna găuri în șosete. Din acest motiv, a încetat să mai poarte ciorapi. Nici măcar iarna.  A preferat să poarte sandale în loc de pantofi. Einstein a mai spus că uneori participa la ocazii importante purtând cizme înalte pentru a ascunde faptul că nu purta ciorapi. A mărturisit prietenilor că în copilărie a avut o perioadă scurtă în care a purtat şosete dar a renunţat la ele cu mult înainte să intre la şcoală, pentru că prietenii şi colegii de joacă râdeau de el atunci când ciorapii se găureau din cauza degetelor mari foarte lungi.

A fost un bebeluş "deformat". Avea capul mare, disproporţionat cu restul corpului

Când s-a născut, avea un cap mare, deformat, împreună cu un corp extrem de supraponderal. Acest lucru a provocat îngrijorare părinților săi, care erau îngroziți că ar putea fi deformat. La prima vedere, bunica lui a exclamat chiar că este „mult prea gras!” Medicul lui nu și-a făcut totuși griji prea mult pentru asta, iar capul său a început să capete o formă normală câteva săptămâni mai târziu, scrie Facts Net.

Albert Einstein s-a născut la 14 martie 1879 la Ulm, Württemberg, Germania. În 1896, acesta a intrat la Școala Politehnică Federală Elvețiană din Zurich, Elveția, pentru a obține o diplomă în predarea matematicii și fizicii. Avea doar 17 ani. În anul 1900, Einstein a primit diploma federală de predare. De-a lungul vieții, Albert Einstein a publicat peste 300 de lucrări științifice și 150 de lucrări neștiințifice. Lucrările lui au contribuit la descoperiri în domeniul energiei nucleare, electromagnetismului și mecanicii cuantice.

Şi-a găsit cu greu un loc de muncă

Cu toate acestea, el a petrecut aproximativ doi ani istovitori încercând să-și găsească un loc de muncă ca profesor. Oricât de strălucitor și inteligent era, el încă se lupta să-și obțină un loc de muncă. În cele din urmă și-a găsit un post ca examinator de brevete la Oficiul Federal pentru Proprietate Intelectuală din Berna. Einstein a lucrat la biroul de brevete timp de șapte ani și a fost atât de eficient în slujba sa încât a avut timp să lucreze la descoperirile sale științifice în perioada în care era funcționar de brevete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel