De ce e important să ții mâinile corect pe volan. Explicația accidentului din Bușteni. Ce se întâmplă cu mâna stângă, când mâna dreapta și atenția sunt asupra telefonului/ VIDEO
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Un accident care s-a produs pe DN1, la Bușteni, a deschis emisiunea de sâmbătă ”DC Conducem”.

În acest context, în care șoferul care a intrat pe contrasens cel mai probabil era cu ochii în telefon, nu la drum, Titi Aur a vorbit și despre importanța poziției mâinilor pe volan. 

Șoferul s-a dus lin în stânga până a intrat în mașina de pe contrasens. Nu a depășit nicio altă mașină, autovehiculul din fața sa fiind la distanță. ”Asta se întâmplă când te uiți în telefon” a spus Titi Aur. Expertul în conducere defensivă a explicat: ”Mai ales dacă ai mâna stângă pe volan, un pic în partea de sus și cu dreapta încerci să manevrezi telefonul. Atunci se lasă mâna stângă, cade cu tot cu volan și nu-ți dai seama”. 

”Nu văd altă explicație, a mers corect și bine până în acel moment, nu a făcut stânga dreapta de niciun fel” a mai punctat Titi Aur, care a precizat că această cauză nu va fi niciodată menționată. Poliția face testul de alcool, de droguri și dacă sunt negative, pune cauza: ”a pierdut controlul volanului, punct!”, a subliniat Titi Aur, care a remarcat și lipsa frânei. 

”Trebuie să ții mâinile corect pe volan cât mai mult posibil și să fie locul în care se duc mâinile obișnuit pe volan. Dacă ai, la un moment dat, anumite poziții mai ciudate, dacă, în majoritatea timpului de condus, tu ții mâinile acolo, când va apărea o situație limită, reflexul va fi să se ducă acolo (n.r. în poziția corectă, conform imaginii de mai jos).

Dacă ții mâna pe interiorul volanului sau în partea de jos, reflexul va fi ca, atunci când ai o situație limită, mâna să se ducă în poziția în care o ții de obicei” a explicat Titi Aur motivul pentru care să ții mâinile corect pe volan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel