De ce e bine să-ți speli picioarele seara cu bicarbonat de sodiu
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Bicarbonatul de sodiu este unul din ingredientele naturale nontoxice, recomandat într-o serie de remedii cosmetice și pentru sănătate. O baie caldă la picioare, înainte de culcare, cu puţin bicarbonat de sodiu dizolvat în apă face minuni!

Bicarbonatul este o sare alcalină sub formă de pudră albă care revigorează pielea în profunzime. Băile cu bicarbonat de sodiu sunt recomandate pentru persoanele care se simt mereu obosite și simt dureri în tot corpul, de la cele articulare până la cele musculare.

Umpleți cada cu apă călduță și adăugați 6 linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu. Amestecați bine bicarbonatul în cadă și așteptați câteva minute până se dizolvă complet.

E recomandată și spălarea picioarelor cu bicarbonat de sodiu. În primul rând veți simți o revigorare completă. Acest procedeu ajută la circulația sângelui. După numai un minut de îmbăiere cu bicarbonat de sodiu vă veți simți corpul mai ușor, pielea va deveni mai fină și mai elastică, iar mirosul neplăcut al picioarelor va dispărea complet.

Spălatul picioarelor cu bicarbonat de sodiu e recomandat mai ales dacă sunt umflate. Bicarbonatul este eficient și în lupta cu ciuperca piciorului. Dacă aveți unghie încarnată, țineți cât mai mult picioarele într-un lighean fierbinte cu bicarbonat.

Cea mai bună băutură pe care ar trebui să o bei dimineața

Potrivit unui studiu, o cană de apă și bicarbonat de sodiu, băută în fiecare zi, s-ar putea dovedi a fi foarte eficientă în tratarea unor boli autoimune precum artrita reumatoidă. Se ştie deja că bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai versatile ingrediente pe care le aveți la îndemână prin casă. Vei fi surprins să descoperi că, pe lângă faptul că este foarte util pentru curățarea casei, excelent pentru arsuri la stomac sau pentru albirea dinților, poate fi eficient în combaterea inflamației poliartritei reumatoide și a altor boli autoimune.

Acest lucru este confirmat de un studiu al Colegiului Medical din Georgia, conform căruia consumul unei soluții de bicarbonat de sodiu cu apă ar permite splinei și sângelui din rinichi să aibă mai puține celule inflamatorii și mai multe antiinflamatorii. De asemenea, consumul de apă cu bicarbonat de sodiu ar putea reduce șansele de a face artrită reumatoidă și lupus.

Când bei apă și bicarbonat,  determini stomacul să producă mai mult acid gastric și, în acest fel, splina este împiedicată să producă un răspuns imunitar anormal, care generează inflamații în organism. Cercetătorii au observat cum la persoanele care au consumat apă cu bicarbonat celulele inflamatorii au scăzut, în timp ce nivelul celulelor antiinflamatorii a crescut. Bicarbonatul de sodiu ar determina splina să acționeze ca un filtru  pentru sânge și să stocheze celule albe, pentru a facilita răspunsul imun. Se recomandă a se consuma o linguriță de bicarbonat de sodiul la o jumătate de litru de apă.  În concluzie, bicarbonatul se dovedește a fi un aliat  pentru sănătatea noastră, producând un stimul antiinflamator eficient în tratarea poliartritei reumatoide și a altor boli autoimune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel