De ce e bine să mâncăm roşii
Studiile arată că tomatele și produsele din tomate pot reduce riscul de boli de inimă și de mai multe tipuri de cancer. Roşiile sunt, de asemenea, benefice pentru sănătatea pielii.
Sanatatea inimii
Boala cardiacă, inclusiv atacurile de inimă și accidentele vasculare cerebrale, este cea mai frecventă cauză de deces din lume. Un studiu la bărbații de vârstă mijlocie a legat nivelul scăzut de licopen și betacaroten în sânge de riscul crescut de atacuri de inimă și accidente vasculare cerebrale.
Studiile clinice sugerează că suplimentarea cu licopen poate ajuta la scăderea colesterolului.
Tomatele au efect protector asupra stratului interior al vaselor de sânge și pot scădea riscul de coagulare a sângelui.
Prevenirea cancerului
Studiile au evidențiat legăturile dintre tomate - și produsele din tomate - și mai puține incidențe de cancer de prostată, plămâni și stomac.
În timp ce conținutul ridicat de licopen este considerat responsabil, cercetarea umană de înaltă calitate a trebuit să confirme cauza acestor beneficii.
Un studiu efectuat la femei arată că concentrațiile mari de carotenoizi - găsite în cantități mari în tomate - pot proteja împotriva cancerului mamar.
Sănătatea pielii
Tomatele sunt considerate benefice pentru sănătatea pielii. Alimentele bogate în licopen și alți compuși ai plantelor pot proteja împotriva arsurilor solare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News