Urmărește emisiunea live
Data publicării:

De ce e bine să înjuri când te apucă nervii

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

De ce e bine să înjuri când te apucă nervii? Aflăm în rândurile de mai jos.

Alegeri prezidentiale 2024

Georgiana Ioniță Toader a întrebat-o pe Ancuța Coman-Boldișteanu, psihoterapeut și autoare, dacă înjurăturile ar putea avea un efect asupra psihicului, plecând de la documentarul „Istoria înjurăturilor”, de pe Netflix, unde mai mulți specialiști susțin că „vorbitul deocheat” (a nu se înțelege de aici jignitul altei persoane) - ar putea avea chiar efect terapeutic. 

Părerile din rândul specialiștilor sunt împărțite, iar Ancuța Coman-Boldișteanu vine și încearcă și ea să lămurească aspectul mai sus menționat.

„Va fi un răspuns personal, din nou, nu vreau să generalizez, nu știu ce fac alți specialiști. Din punctul meu de vedere, da. Am scos o înjurătură ca să mă eliberez, dar acum nu mă duc să o iau cu toți „sfinții și răniții” pentru omul ăla, și cu jigniri pentru că, atunci, deja, îmi alimentez o parte din agresivitate. Dar, din nou, eu sunt deschisă, ca să spun așa, cumva și personal. Ok, ai scos cuvântul ăla, te-ai „răcorit”, hai să vedem după.”, a spus psihoterapeuta, în exclusivitate pentru Spectacola.

„De ce spun că nu aș pune tabu pe înjurături, pentru că, în primul rând, tot ce e restricție iese prin altă parte. „Am vrut să înjur, a zis ”doamna de la TV” că nu e bine, așa că țin în mine, tac din gură”, dar se duce peste o oră acasă și se ceartă cu soția.”, a mai zis aceasta, pentru Spectacola.

Vedeți mai multe aici - https://www.spectacola.ro/injuraturile-efect-inedit-asupra-psihicului-psihoterapeut-ancuta-coman-boldisteanu-explica-in-ce-situatii-ne-ajuta-sa-vorbim-deocheat_33614.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel