De ce dă câinele din coadă şi de ce stă tot timpul după stăpân. Indiciile care îţi arată ce simte cel mai bun prieten al omului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Helena Lopes, de la Pexels
Fotografie creată de Helena Lopes, de la Pexels
Te-ai întrebat vreodată de ce câinele tău te urmăreşte peste tot prin casă sau prin curte? Sau de ce se ling pe bot din când în când? Iată câteva indicii care îţi arată ce simte cel mai bun prieten al omului. 

1. Datul din coadă 

 

Mulţi dintre noi asociem datul din coadă cu un câine fericit, dar nu este mereu cazul. Deşi poate fi şi un semn al fericirii, datul din coadă poate fi şi un semn al supra-stimulării, al frustrării sau poate arată că animalul doar analizează ce este în faţa sa. 

Conform Daily Mail, dacă patrupedul dă din coadă dintr-o parte în alta, dar pare tensionat şi nu îşi mişcă şi alte părţi din corp, este pentru că se simt supra-stimulaţi şi ar trebui lăsaţi în pace. Dacă mişcarea cozii este tot dintr-o parte în alta, dar lentă, atunci câinele este calm, dar îşi analizează următoarea mişcare. 

Abia mişcatul cozii precum elicele de elicopter reprezintă un semn clar de prietenie. 

2. Tremuratul dinţilor 

 

La oameni, acest lucru apare când ne este frig, dar la câini înseamnă cu totul altceva. Unul dintre motive poate fi reprezentat de probleme dentare, parodontoză, etc. 

Nici alte comportamente compulsive nu trebuie ignorate, cum ar fi strănutul excesiv sau linsul nasului. 

3. Linsul pe bot

 

Deşi poate fi interpretat drept un semn de anticipare pentru o masă gustoasă, linsul pe bot poate fi şi un indicator al unei boli sau al fricii. Poate fi şi un semn de nervozitate, dar poate fi şi un semn pentru oameni sau alte animale că, deşi nu se simt confortabil într-o anumită situaţie, nu vor încerca să facă rău nimănui. 

4. Statul cu burta în sus 

 

Poate fi un semn că patrupedul vrea să fie mângâiat pe burtă, dar nu mereu. Poate fi şi un semn că, deşi se simt ameninţaţi, câinii vor să arate că sunt supuşi şi că nu vor încerca să facă rău. Abia când statul cu burta în sus se combină cu mişcatul cozii şi cu un corp relaxat este semn că animalul vrea afecţiune. 

5. De ce nu te lasă câinele singur 

 

Câinii sunt animale de haită şi nu înţeleg că oamenii se bucură şi de timp doar pentru ei. Câinilor le place socializarea şi presupun că şi oamenii gândesc la fel, tocmai de aceea dacă sunt lăsaţi singuri pentru perioade lungi de timp vor avea probleme comportamentale. 

În plus, trebuie reţinut că acestor animale nu le place să fie îmbrăţişate. Câinii se pot simţi captivi sau pot simţi că omul încearcă să îi domine. Dacă pe stăpâni îi mai lasă să îi ia în braţe, străinii ar trebui să se abţină de la astfel de comportamente cu câinii, pentru că aceştia pot deveni nervoşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel