De ce copiii islandezi sunt lăsați sa doarmă afară în frig. Anastasia Cruz: Dacă în casă dorm o oră, afară dorm trei / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Ansarrio
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Ansarrio
Anastasia Cruz, o tânără care trăiește de aproape 7 ani în Islanda, a fost invitată la emisiunea „Departe de România", de pe DC News, ȘtiriDiaspora și DC News TV, unde a explicat de ce copiii islandezi sunt lăsați sa doarmă afară în frig. 

Anastasia Cruz a povestit cum e viața de zi cu zi în Țara de foc și gheață, cum sunt islandezii și cât de scump e să trăiești pe o insulă în Atlanticul de Nord. De asemenea, ea a explicat de ce copiii islandezi răcesc mai puțin decât cei din alte zone. 

„Părerile sunt împărțite. Eu spun, ceea ce a fost confirmat de mai mulți medici, că ei nu se tem de frig. Ei știu că nu răcești de la frig, ci de la un virus pe care l-ai contactat. Așa că ei nu poartă căciuli foarte mult, trebuie să fie bine sub zero ca ei să pună o căciulă pe cap. Așa fac și cu copilul meu.

Bunica din Moldova, de exemplu, a venit și ne-a vizitat și îi tot punea ciorapi și căciulă în casă. Eu când o duc la bunica islandeză, ea o dezbracă. Ei spun că de la frig copiii au de suferit, dacă e foarte frig, dar de la cald au și decedat copiii, mai ales cei mici. Când am adus-o pe cea mică, eu o tot înveleam cu de toate, și au spus că bebelușii mici pot să moară din cauza căldurii, dar de la frig nu neapărat. Așa că bunica o tot dezbracă. 

Aici e în permanentă vânt. Când postez, lumea zice să-i pun căciuliță pe cap că e frig. Virușii nu zboară în aer. Islandezii ies foarte mult afară. Nu există vreme proastă pentru ei, doar haine nepotrivite, iar dacă ești răcit e absolut normal. Dacă ești răcit ieși afară, nu stai în casă. Ieși afară pentru a respira aer curat.", a spus Anastasia Cruz. 

Copiii mici dorm afară 

„Oamenilor le pare curios că așa fac și în cazul copiilor. Cea mică, spre exemplu, (n.r. fiica Anastasiei) a fost bolnavă pentru prima dată acum două săptămâni. Ea are 2 ani și nu a avut nimic anterior. Deși alții ar spune să-i pun ciorapi în casă, ea nu a purtat niciodată ciorapi și nu a răcit. Copiii mici sunt obișnuiți să doarmă afară, la balcon, sau în curte, înveliți și îmbrăcați. Se zice că dorm mai bine. Dacă în casă dorm o oră, afară dorm trei. Unii spun că ar ajuta ca din primele săptămâni de viață să doarmă la aer curat, chiar dacă aer curat înseamnă -3 grade.", a spus Anastasia. 

Copiii răciți merg la grădiniță 

„La grădiniță se merge, chiar dacă ești răcit. Dacă poți, dacă vrei, dacă nu te simți rău - mergi la grădiniță. În Moldova, de exemplu, dacă mai tușești așa o dată în oră, încă nu mergi, ca să nu îi expui pe alții. Islandezii cred că imunitatea se întărește atunci când ea lucrează, nu atunci când te păzești“, a spus Anastasia Cruz la emisiunea „Departe de România", de pe DC News, ȘtiriDiaspora și DC News TV.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel