De ce contează durata somnului pentru sănătatea inimii
Dacă ai nevoie de un alt motiv pentru a dormi suficient, iată-l: somnul îți poate ajuta sănătatea inimii.
Asociația Americană a Inimii a adăugat durata somnului la lista de verificare a sănătății cardiovasculare. Aceasta face parte din „Life’s Essential 8”, un chestionar care măsoară opt domenii cheie pentru a determina sănătatea cardiovasculară a unei persoane.
Pe lângă somn, noua listă a păstrat categoriile originale: dietă, activitate fizică, expunere la nicotină, indice de masă corporală, lipide din sânge, glicemie și tensiune arterială.
Durata somnului a ajuns pe listă după ce cercetătorii au examinat noi descoperiri științifice în ultimul deceniu care au descoperit că somnul a jucat un rol important în sănătatea inimii, potrivit dr. Eduardo Sanchez, medic șef al AHA pentru prevenire.
„Oamenii care nu dorm suficient au o probabilitate mai mare de expunere la afecțiuni precum obezitatea, hipertensiunea și diabetul”, a spus Sanchez.
Adulții ar trebui să doarmă între șapte și nouă ore în fiecare noapte, a spus medicul specialist în îngrijire critică pulmonară și somn, dr. Raj Dasgupta, profesor clinic asociat la Școala de Medicină Keck a Universității din California de Sud din Los Angeles.
Oamenii trebuie să aibă un somn de calitate, a spus Dasgupta, care este, de asemenea, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Medicină a Somnului.
O persoană trece prin mai multe cicluri de somn alcătuite din somn non-REM și REM (mișcare rapidă a ochilor), a spus Dasgupta. Sunt trei etape ale somnului non-REM, iar în cea de-a treia intri în somn profund, care restabilește organismul atât mental, cât și fizic, a explicat el.
Dacă te trezești în timpul lor, acest lucru te va împiedica să parcurgi acele etape mai profunde, a spus Dasgupta. Acest lucru poate duce la creșterea tensiunii arteriale și la creșterea nivelului zahărului din sânge, care este asociat cu diabet și obezitate, a spus el. Aceste afecțiuni contribuie la scăderea sănătății inimii și la creșterea riscului de a dezvolta insuficiență cardiacă, a spus Dasgupta.
Ce să faci ca să adormi mai repede atunci când e prea cald în casă
Experții spun că temperatura optimă pentru o casă confortabilă este de 21 de grade. La această temperatură somnul este profund, fără foială în aşternuturi şi fără treziri repetate pe timpul nopţii.
Chiar dacă nu aveți aer condiționat, există o mulțime de modalități care vă ajută să vă păstrați dormitorul răcoros. Experții au dezvăluit cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să dormiți mai bine. Experții spun că o saltea potrivită poate ajuta la reglarea temperaturii patului. Jonathan Warren, director la Time4Sleep, a spus că o saltea cu un conținut ridicat de umpluturi naturale cum ar fi lână, bumbac sau bambus, poate fi o alegere excelentă pentru persoanele care se chinuie să doarmă din cauza căldurii. Acest lucru se datorează faptului că sunt mai reci și în mod natural hipoalergenice.
În timp ce păstrarea cearșafurilor curate este deosebit de importantă dacă suferiți de alergii, utilizarea diferitelor tipuri de cearceafuri poate fi benefică pentru cei care se luptă cu căldura. Lucy Ackroyd, șeful de design la Christy England, a spus că cearșafurile din bumbac pur sunt respirabile și vă pot ajuta la reglarea nivelului de umiditate a temperaturii atunci când dormi, Practic, fereşte corpul de umezeala în urma transpiraţiei excesive.
De asemenea, jaluzelele și perdelele pot ajuta atunci când vine vorba de controlul temperaturii. Jason Peterkin, director la 247 Blinds, a spus că „o cameră orientată spre sud va beneficia de materiale mai groase, termice, pentru a ajuta la menținerea temperaturii.” Dar dacă doriți să blocați complet lumina soarelui, atunci ar trebui să optați pentru jaluzele opace, spune Jason. Deschiderea ferestrei ar putea să nu fie cel mai bun lucru, spune un expert. Adam Pawson de la Safestyle a spus că, la fel ca jaluzelele, alegerea de a avea fereastra deschisă depinde de direcția în care este orientată fereastra. Dacă atunci când deschizi fereastra, mai ales la orele amiezii, simţi că îţi intră tot soarele în casă iar podeaua începe să frigă după doar câteva minute, e mai bine s-o închizi şi să tragi draperiile.
Aparatele şi dispozitivele electrice din casă emană căldură, toată lumea ştie. De aceea, pe timpul nopţilor de vară, evită să adormi cu televizorul aprins sau măcar programează-l să se stingă cât mai repede posibil. Astfel, vei simţi că aerul din cameră e mai respirabil iar atmosfera nu mai e la fel de încărcată. Alison Jones, expert în somn la Sealy, spune că oprirea aparatelor electrice poate ajuta, realmente, la un somn odihnitor. „Nu numai că prea multă tehnologie înainte de culcare este dăunătoare pentru ochi, dar poate influența și temperatura unei camere. Prizele electrice oferă o cantitate surprinzătoare de căldură și pot fi dăunătoare somnului tău. Opriți orice priză care nu este necesară pe tot parcursul nopții pentru a ajuta la scăderea temperaturii camerei”, a declarat aceasta potrivit Living Clean.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News