De ce chinezii sunt cei mai întreprinzători oameni din lume
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
china
china

Dacă ar câștiga la loto, chinezii ar investi banii într-o întreprindere, în timp ce americanii i-ar pune la păstrat, iar europenii și-ar cumpăra o casă. Sunt rezultatele unui studiu internațional realizat de agenția Gallup, care demonstrează tendințele comportamentale actuale ale diferitelor culturi ale lumii. Criza mondială prin care trecem a schimbat comportamentul tuturor locuitorilor de pe planetă.

Singurii care ar fi dispuși în acest moment să facă o investiție într-o afacere sunt chinezii. Numai ei ar risca o sumă mare de bani pentru a face o investiție serioasă. Americanii tind deja în a înlocui consumul cu păstrarea banilor. Europenii sunt, poate, cei mai defavorizați, ei fiind obsedați de dorința de a-și cumpăra o casă.  Studiul reflectă foarte bine actuala tendință a Chinei ca o putere economică emergentă.

Analiza a plecat de la întrebarea ce ar face în acest moment europenii cu 100.000 de euro, americanii cu 150.000 de dolari sau chinezii cu 100.000 de Renminbi. Datele sondajului arată că 41% dintre cetățenii chinezi ar investi banii într-o afacere, decizie pe care nu ar lua-o decât 14% din europeni și americani. „Aceste rezultate refectă impulsul activ pe care Guvernul chinez îl are asupra noilor inițiative de afaceri, prin intermediul așa-numitelor incubatoare de firme și prin zonele comerciale libere, chiar dacă resursele sunt mai accesibile în mediul urban”, explică reprezentanții Gallup. Mai există o particularitate a afaceriștilor chinezi, și anume faptul că cetățeanul chinez preferă să creeze întreprinderi mici și mijlocii, pentru că structura economică a țării nu favorizează crearea marilor companii.

Americanii nu vor să mai consume

Cetățeanul american preferă să păstreze banii decât să îi cheltuiască prin cosum, decizie total împotriva eforturilor Rezervei Federale a SUA pentru a reactiva consumul, obiectiv care a adus autoritățile americane în stadiul de a investi 600.000 de milioane de dolari pentru a scădea dobânzile la credite. Aproximativ 48% dintre americani ar păstra cu grijă cei 150.000 de dolari căzuți din cer, spre deosebire de procentul european de 30% și cel chinez de numai 23%.

Europenii și obsesia lor asupra proprietății

În Uniunea Europeană prioritatea o reprezintă cumpărarea unui apartament sau amortizarea ipotecii. Peste 31% din europeni ar folosi cei 100.000 de euro pentru asigurarea căminului, spre deosebire de procentul de 24% în cazul americanilor, care suferă cea mai gravă criză imobiliară din lume, și de procentul de nuami 13% în cazul chinezilor, țară în care locuințele au înregistrat o explozie datorită creșterii economiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel