Data publicării:

De ce cățelul tău stă cu burta în sus

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Ce înseamnă când cățelul stă cu burta în sus?

Alegeri prezidentiale 2024

Dacă un cățel stă pe spate, cu burta îndreptată către tine, acesta așteaptă cu nerăbdare să îl mângâi. Faptul că animalul de companie îți cere astfel atenție arată cât de multă încredere are în tine.

De ce câinele tău mănâncă iarbă

Unii câini mănâncă iarbă pentru a umple un gol în alimentația lor. „Dacă nu vă hrăniți câinele cu o dietă premium, este posibil să mănânce iarbă pentru a obține furaje suplimentare”, a spus dr. Jim Kennedy, un veterinar de la Greencross Vets Beenleigh.

Este posibil ca patrupedul vostru să mănânce iarbă pentru că, pur și simplu, se bucură de gustul sau textura sa. Aveți grijă însă ca acesta să nu mestece iarbă care a fost tratată cu pesticide sau substanțe chimice.

Nu toți câinii vomită după ce au mâncat iarbă, dar unii câini mănâncă iarbă pentru a se elibera de mâncarea care le supără stomacul. „Uneori, exact asta vrea câinele tău să facă - puiul se simte puțin rău și știe că, dacă mănâncă iarbă, i-ar putea cauza vărsături și o burtică mai liniștită”, a mai spus veterinarul, notează digi-animalworld.tv. De asemenea, dacă câinele tău stă închis toată ziua în curtea din spate, iarba poate deveni un mod de distragere.

Isteț, blajin și dornic să facă pe plac, câinele Golden retriever excelează ca animal de companie

Într-o ediție a emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, specialiști au discutat despre Golden Retriever, una dintre cele mai populare rase de câini la nivel global.

Bunele maniere, blândețea și prietenia sunt etaloane pentru această rasă. Acesta câine are multe de oferit, în fiecare zi surprinzând cu ceva nou.

În cadrul emisiunii, s-a precizat că „sunt cei mai îndrăgiți căței, potriviți pentru familii, în special pentru copii. Sunt lipicioși. Le place să alerge, să înoate. Pot fi folosiți pentru persoanele cu dizabilități, pentru căutare și salvare după cutremure, dar necesită un tratament special de doi, trei ani. Distrug lucruri în casă doar dacă nu li consumă energia. Nu latră mult, ei vor să se joace. Se înțeleg foarte bine cu alte animăluțe.”

De asemenea, s-a precizat că „pot sta și la apartament, îți trebuie doar timp să-i scoți afară, să-i plimbi cel puțin o oră, să-și consume energia. Când ești plecat de acasă, în general dorm. Când sunt mai mari, stau liniștiți. Au nevoie de o hrană premium, au nevoie de suplimente pentru articulații, au nevoie de îngrijirea blăniței.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel