De ce cașul are un alt gust primăvara? Beneficii pentru organism
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Mihaela Bilic / Instagram
Foto: Mihaela Bilic / Instagram
Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne explică de ce brânza, în special cașul, are un alt gust primăvara, dar și ce beneficii aduce acesta pentru organism. 

”Brânza este un aliment viu, al cărei gust și conținut nutritiv depinde de tipul de lapte, de alimentația animalelor și de durata de fermentare/învechire. 

Primăvara este un anotimp aparte, animalele ies la păscut în aer liber și se pot bucura de pășunile înflorite, cu iarbă proaspătă, ceea ce dă laptelui o savoare specială. Este cea mai bună perioadă pentru a profita de brânzeturile proaspete, de cașul gras și puțin sărat, plin de zer și cu gust unic. De la jumătatea lui aprilie până la începutul lui iunie aveți ocazia să vă desfătați simțurile cu această brânză fină și la capitolul consistență și la capitolul gust. 

Beneficii pentru organism 

Obținut în principal din lapte de oaie, cașul este un produs specific românesc, nu seamănă cu niciun alt tip de brânză. Primăvara laptele este mai gras și conține suplimentar Omega 3 și fitonutrienți (betacaroten) din iarba proaspătă. Apoi, fiind vorba despre o brânză "tânără", gustul cașului este subtil, ușor acid, iar consistența lui fermă, elastică, câteodată chiar scârție între dinți "asortați-l" cu o bucată de paine cu coajă crocantă și câteva roșii dulci, pentru a obține o masă simplă și delicioasă de sezon”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul său de Instagram. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel