Data actualizării:
Data publicării:

De ce câinii ling fețele stăpânilor. Șase teorii pe care sigur nu le știai

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Nimeni nu știe cu certitudine de ce câinii își ling stăpânii. Există însă multe teorii bine stabilite, bazate pe înțelegerea comportamentului canin. Iată câteva dintre acestea! 

Nu toți câinii se bucură să lingă fețele oamenilor și pot fi destul de inconfortabili cu acest comportament. Dacă îl analizăm din perspective diferite, putem înțelege mai bine ce se află în spatele lui și de ce le place câinilor să își lingă stăpânii.

De ce te linge câinele atât de mult

Este un comportament instinctiv

Cățeii ling fețele oamenilor, iar aceștia reacționează de obicei cu atenție, afecțiune și entuziasm. Aceste rezultate îi învață pe căței că a-și linge stăpânii este un comportament care aduce lucruri bune.

Este un semn de afecțiune

Oamenii iubesc să eticheteze linsul feței ca fiind „sărut”. Acest lucru conduce la ideea că linsul este un semn de afecțiune. Dacă un câine linge fața altui câine, asta indică intențiile sale. Este o abordare blândă menită să obțină un răspuns blând prin comunicarea faptului că nu reprezintă o amenințare.

Când „sărută” un om, câinii transmit că sunt prietenoși și nu reprezintă o amenințare. Odată ce stăpânul răspunde cu râs, mângâieri, joacă sau atenție, se creează un răspuns emoțional pozitiv pentru cățeluș. Oamenii etichetează acest lucru ca fiind dragoste.

2. Sursa foto... (caine-girls-are-walking-park-with-dog_83237900.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @prostooleh

Caută atenție

Când patrupezii își ling stăpânii, acest comportament le atrage atenția. Răspunsul poate fi unul plin de bucurie sau de nemulțumire. Deoarece câinii au dificultăți în a înțelege nuanțele feedback-ului pozitiv și negativ, de obicei toate acestea echivalează cu atenție.

Este un mod de a reduce stresul

Dacă patrupedul tău se confruntă cu stres sau anxietate, este posibil să observi că are tendința de a te linge în continuu. Ei pot alege o textură specifică, cum ar fi un covor sau o canapea, pot să te lingă pe tine sau pe ei înșiși, mai des. Linsul poate fi dificil de întrerupt deoarece este foarte intenționat. El ajută la eliberarea de endorfine, făcând câinele să se simtă mai liniștit. 

Este un mod de îngrijire

Acest comportament începe devreme în viață, când mamele ling puii pentru a stimula micțiunea și defecația, și pentru a-i curăța pe cei mici. Atunci când patrupezii se ling pe ei sau între ei, sunt atrași de un miros precum cerumenul sau sângele. Ori le place gustul, ori îl găsesc ofensator și se ling pentru a-l elimina.

Îi place gustul tău

Fețele oamenilor - mai ales gurile - sunt pline de mirosuri, bacterii, particule de alimente și alte substanțe interesante. O față umană este un teren de joacă pentru nasul și limba unui câine.

Ochii umani produc lacrimi, pielea poate fi sărată de la transpirație, iar gura conține resturi de la ultima masă. Aceste lucruri fac fețele foarte atrăgătoare pentru un câine, potrivit Petmd.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel