De ce câinele tău e în depresie
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Dacă vedem că animalul de companie nu este foarte activ, e trist sau apatic, ar putea să fie în depresie.

Câinele se retrage, evită stăpânul și activitățile de zi cu zi. Nu mai e dornic să se joace sau să iasă la plimbare. Nu se mai bucură când ajunge stăpânul acasă, doarme mai mult decât de obicei, nu mai dă din coadă, iar privirea e posomorâtă. 

Cauzele depresiei la câini


Când intervin schimbări majore în rutina zilnică, întregul univers al câinelui este dat peste cap. Schimbarea locuinței poate duce la depresie. Stăpânul favorit lipsește mai mult de acasă și altcineva îi ia locul pentru plimbările zilnice, plecarea copiilor la școală în alt oraș, decesul stăpânului sau a unuia dintre membrii familiei - toate duc la depresie, notează zooland.ro. Sosirea unui bebeluș în familie sau a unui alt animăluț care atrage toată atenția poate fi extrem de supărătoare pentru câine.

Acordați mai multă atenție câinelui, jucați-vă cu el. Dacă aveți mai mulți câini în familie, distribuiți în mod egal dragostea și atenția.

În cazul în care nimic nu pare să explice această stare a câinelui, luați legătura cu medicul veterinar.

Alimentele pe care trebuie să le excludeți de urgență din hrana câinilor

Pilotul Cezar Osiceanu a spus care sunt alimentele pe care ar trebui să nu le dăm niciodată câinelui. 

„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile. Organele nu au decât extrem de puține proteine și fermentează foarte rapid. De aceea este interzisă folosirea lor în alimentația câinilor, în special a puilor și a câinilor în creștere sau convalescenți.

Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust.

Producătorii de hrană uscată pentru câini și pisici folosesc masiv sarea pentru că nu îi controlează nimeni. Sarea produce sete și animalul va bea multă apă. Apa va umflă în stomac produsul ingerat după modelul „biscuitele soldatului pe front” și astfel va crea o senzație de sațietate”, a precizat pilotul Cezar Osiceanu în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel