De ce bunica punea sub cearșaf un săpun: remediul cu care vei rezolva această problemă comună pentru totdeauna
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 18 aug 2022, 23:14
WhatsApp
De ce bunica punea sub cearșaf un săpun - remediul cu care vei rezolva această problemă comună pentru totdeauna. Sursa - pixabay.com
De ce bunica punea sub cearșaf un săpun - remediul cu care vei rezolva această problemă comună pentru totdeauna. Sursa - pixabay.com
Dacă pui un săpun între cearșaf și saltea, cu toate că nu există o demonstrație științifică reală, vei obține un beneficiu neașteptat.

Se întâmplă deseori ca somnul să fie perturbat de crampe nocturne la nivelul membrelor inferioare.

Din păcate, aceasta senzație poate degenera și într-un sindrom, cel al picioarelor neliniștite, din cauza căruia te trezești brusc de dureri chinuitoare, care te țin treaz mult timp.

Dar cu acest remediu, știu de bunica, vei rezolva o problemă comună odată pentru totdeauna. Ești curios să știi cum să o faci? 

Patru moduri uimitoare de reutilizare a rolelor de la hârtia igienică: distrați-vă împreună cu cei mici și creați lucruri originale

Doar o bucată de săpun pus între saltea și cearșaf poate preveni crampele nocturne!

Sindromul picioarelor neliniștite este o tulburare neurologică a somnului. Pacienții suferă de un impuls de a-și mișca membrele inferioare în încercarea de a ameliora crampele. Această problemă poate avea origini genetice, dar nu numai: poate ascunde patologii mai mult sau mai puțin grave, de la boala celiaca la deficit de fier, de la diabet la poliartrita reumatoidă.

Cel mai bine este să consultați întotdeauna un medic pentru un diagnostic corect și un tratament adecvat. Între timp, echilibrați-vă dieta, adăugând potasiu și magneziu, calciu și vitamina D. De asemenea, una sau două banane pe zi vă vor aduce o ușurare aproape imediată.

Nu mai arunca apa în care au fiert pastele: este aur curat, spun bucătarii

Încercați și trucul bunicii: adică să introduceți o bucată de săpun între cearșaf și saltea.

Motivul pentru care acest remediu este eficient  își are rădăcinile în tradițiile strămoșilor. Nu există confirmări științifice care să-l susțină, dar fiind complet inofensiv din punct de vedere al sănătății, în puteți încerca.

Ar putea fi un fel de efect placebo, care ne afectează la nivel inconștient. În orice caz, această soluție permite să ai și lenjerie parfumată pentru o perioadă lungă de timp. Deci nu strică să-l încerci. Alege un săpun organic și bucură-te de un somn neîntrerupt.

 

BONUS: Petele galbene de calcar de pe instalațiile sanitare sunt încăpățânate? Câteva produse din bucătărie te scapă ușor de ele 

 

Care este cea mai bună soluție pentru a îndepărta petele galbene de calcar de pe instalații sanitare?

Instalațiile sanitare curate și strălucitoare sunt mândria oricărei gospodine. Dar pentru ca vasul de toaletă să arate îngrijit, trebuie să ai grijă constant de el. Pe lângă faptul că petele galbene și calcarul strică aspectul toaletei, ele provoacă, de asemenea, și un miros neplăcut.

 

Iată cum puteți scăpa de petele galbene de pe obiectele sanitare, folosind remedii populare. 

 

 

Mai întâi trebuie să înțelegeți motivele apariției unor astfel de pete. Cel mai adesea, petele apar din cauza apei dure de la robinet, a acidului uric, dar și a resturilor alimentare.

Pune un vârf de cuțit din acest condiment pe pervazul geamului: vei uita pe loc de o grijă

Cel mai bine este să spălați toaleta în mod regulat, astfel încât placa să nu se acumuleze: cu cât este mai multă, cu atât este mai dificil să scăpați de ea.

Puteți preveni formarea îngălbenirii sau a calcarului instalând filtre de apă sau folosind tablete speciale de toaletă. 

Există un truc util pentru cei care doresc să își curețe rapid și eficient toaleta: închideți apa; goliți  rezervorul, aplicați un detergent de vase pe toată suprafața din interiorul rezervorului, lăsați să acționeze o oră. Apoi clătiți cu apă curată.

Folosiți bere ca îngrășământ pentru plante: vor crește sănătoase și vor înflori non stop

 

Diferiți acizi dizolvă perfect orice depuneri, inclusiv calcarul și pietrele urinare. De asemenea, puteți folosi oțet sau acid citric: luați hârtie igienică, udați-o cu oțet și așezați-o pe cele mai murdare zone. Lăsați să acționeze câteva ore, apoi clătiți cu apă.

De asemenea, puteți adăuga 2 plicuri de acid citric în rezervor și pe vasul de toaletă. Lăsați să acționeze 3-4 ore, apoi frecați energic cu o perie.

Gospodinele cu experiență spun acizii citric și acetic cele mai bune produse pentru curățarea instalațiilor sanitare.

Ce fac gospodinele franceze ca să scape de praf: trucul cu care uită săptămâni întregi de curățenie

 

O altă  opțiune este o combinație de oțet și sare sau oțet și bicarbonat. Trebuie să luați un pahar de oțet și să-l încălziți până la 40°C. Apoi dizolvați 1 linguriță de sare sau bicarbonat.

Aplicați amestecul rezultat pe suprafața instalației sanitare. Frecați soluția pe zonele foarte murdare cu o un burete. Închideți capacul toaletei și lăsați-l peste noapte, iar dimineața clătiți cu apă curată.

 

Cum să scapi de petele galbene din toaletă cu cola

 

Indiferent cum ar suna, dar băutura carbogazoasă populară îndepărtează perfect rugina și placa galbenă. Băutura conține acizi carbonic și fosforic, care oferă un efect de curățare excelent. Dacă doriți să utilizați această metodă, cumpărați 2 litri de cola și turnați băutura în vasul de toaletă.

Lăsați să acționeze 2-3 ore, apoi frecați energic instalațiile sanitare cu o perie și clătiți  cu apă caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?