De ce brânza trebuie consumată mai rar și cu măsură
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mihaela Bilic explică de ce brânza trebuie consumată cu măsură.

„Dacă e un lucru care îngrașă la fel de tare precum este de gustos, acela e brânza. Porția corectă/sigură pentru siluetă este de 80g dacă vorbim despre telemea și de numai 30-40g în cazul brânzeturilor franțuzești și cașcavalurilor", a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Instagram.

„Deci brânza nu este un aliment de bază, pe care să-l mâncăm pe săturate, ci un răsfăț care trebuie consumat mai rar și cu măsură. Însă este demonstrat științific că asocierea pâine-brânză are un efect miraculos asupra dispoziției, crește nivelul de serotonină și dă stare de bine. Așa că nu e nimic mai potrivit într-o seară ploioasă și friguroasă decât o bucată de brânză. Și nu mâncată ca atare, ci la cuptor, cât să se topească/rumenească - fie în cutia proprie, fie într-un vas de ceramică. Consistența cremoasă impresionează suplimentar creierul, așa că profitați de acest amănunt", a precizat Mihaela Bilic.

„Nu contează ce tip de brânză sau cașcaval folosiți și nici cu ce le asociați: pâine prăjită, cartofi fierți, legume proaspete, murături sau mezeluri - adevărul e că brânza merge cu orice. Vă recomand să faceți asta împreună cu familia sau prietenii, altfel există riscul să mâncați prea mult", a conchis nutriționistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel