Data actualizării:
Data publicării:

De ce boicotează Nigeria meciul cu Libia din preliminariile CAN-2025

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Sport
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Echipa Nigeriei, care urma să întâlnească Libia, marţi, în preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni 2025, a decis să nu dispute partida, considerându-se victima "unui tratament inuman" de la sosirea sa în această ţară, a indicat, luni, Federaţia nigeriană de fotbal (NFF), care va repatria jucătorii în cursul zilei, informează AFP și transmite Agerpres. 

"Super Vulturii" sunt reţinuţi pe un aeroport abandonat din Libia de peste 15 ore, după aterizarea de duminică la bordul unei curse charter. Ambasada Nigeriei nu poate interveni, întrucât are nevoie de aprobarea guvernului libian.

O plângere oficială a NFF a fost trimisă Confederaţiei africane de fotbal (CAF). Căpitanul William Troost-Ekong a declarat că echipa nu va juca meciul şi nu va face traseul de trei ore cu autocarul între Al-Abraq şi Benina, unde meciul urmează să se joace, din motive de securitate.

"În calitate de căpitan al echipei şi împreună cu echipa am decis să nu jucăm acest meci", a postat acesta pe reţelele de socializare. "Să le lăsăm punctele", a adăugat el.

"Noi nu vom accepta să călătorim pe şosea aici, chiar cu pază, pentru că nu este sigur", a adăugat el. Fostul star al fotbalului nigerian Victor Ikpeba, care însoţeşte echipa, a făcut apel la sancţiuni severe împotriva Libiei şi a susţinut decizia de a boicota meciul.

"În cazul în care CAF îşi face datoria, atunci Libia ar trebui să fie radiată din fotbalul internaţional. Este o ţară de mare risc şi ne întrebăm cu adevărat cine a aprobat ca Libia să joace meciurile sale acasă", a spus Ikpeba.

"Am jucat pentru Super Vulturi timp de 10 de ani şi niciodată nu am trăit ce trăiesc în Libia în ultimele ore", a adăugat el.

"Echipa nu este în siguranţă şi cei dintre noi care călătoresc cu ea nu sunt nici ei în siguranţă", a continuat fostul atacant.

"Am fost închişi într-un aeroport abandonat timp de peste zece ore, precum nişte osatici", a mai spus fostul jucător al echipei AS Monaco.

Nigeria, lider în Grupa D, cu şapte puncte în trei meciuri, a învins, vineri, Libia (1-0) pe teren propriu. La rândul său, Libia este pe ultimul loc în clasament cu un singur punct.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel