De ce BOGAȚII trăiesc mai mult. Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 14 ian 2020, 17:13
WhatsApp
Un studiu efectuat în Marea Britanie a devoalat legătura dintre situația materială și longevitate.

Persoanele înstărite trăiesc mai mulţi ani fără afecţiuni în comparaţie cu cele care au o situaţie materială precară, conform unui , 

O echipă de cercetători a analizat date prelevate de la peste 25.000 de persoane de 50 de ani şi peste această vârstă, cuprinse în Studiul britanic longitudinal privind îmbătrânirea şi în Studiul american privind sănătatea şi pensionarea. Oamenii de ştiinţă nu au descoperit diferenţe majore între Marea Britanie şi SUA în ceea ce priveşte speranţa de viaţă, însă au constatat că situaţia materială a subiecţilor a avut o influenţă semnificativă asupra numărului de ani trăiţi fără dizabilităţi.

Diferențe între bărbați și femei

După 50 de ani, cei mai înstăriţi bărbaţi din Anglia şi SUA au trăit în jur de 31 de ani având o stare bună de sănătate, comparativ cu aproximativ 22-23 de ani în cazul celor din grupul de bărbaţi cu o situaţie materială mai puţin bună.

În ceea ce priveşte femeile înstărite din SUA şi Anglia, după 50 de ani acestea au trăit în jur de 33 de ani având o stare bună de sănătate, spre deosebire de 24-25 de ani în cazul celor din grupul de femei cu o situaţie materială mai puţin bună.

Echipa de cercetători, condusă de University College London (UCL), a concluzionat: Inegalităţile în speranţa de viaţă sănătoasă sunt prezente în ambele ţări, cu o magnitudine similară. În ambele ţări, eforturile de reducere a inegalităţilor în ceea ce priveşte sănătatea ar trebui să vizeze persoanele din grupurile socioeconomice defavorizate.

Despre calitatea vieții

În timp ce speranţa de viaţă este un indicator util al sănătăţii, calitatea vieţii, pe măsură ce îmbătrânim este, de asemenea, crucială. Prin evaluarea speranţei de viaţă sănătoasă putem obţine o estimare a numărului de ani trăiţi având o sănătate favorabilă sau fără handicap, a explicat doctor Paola Zaninotto, autoare principală a raportului UCL.

Studiulcitat, citat marţi de Press Association și preluat de Agerpres, a fost publicat în Journal of Gerontology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?