De Ce „blonda din Arad“ are şanse mici să ia locul lui Botiş. Vezi lista PDL pentru Ministerul Muncii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Claudia-Boghicevici
Claudia-Boghicevici

Ministrul Muncii trebuie să facă parte din PDL şi să fie parlamentar, pentru a asigura sprijin guvernului Boc la moţiunile de cenzură. Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, este singurul candidat care a confirmat că se află pe lista înlocuitorilor ministrului Ioan Nelu Botiş.

Explicaţia: are experienţă în domeniul protecţiei sociale, lucrând la Direcţia pentru Protecţia Copilului, Arad, înainte să ajungă deputat PDL. A fost, de asemenea, susţinută public de Gheorghe Seculici, om important în partid. Numirea doamnei Boghicevici întâmpină, însă, probleme fiindcă ar fi al doilea ministru din Arad, după şeful de la Interne, ceea ce ar da aripii Falcă o pondere prea mare în guvern.

Raluca Turcan a declarat că a auzit din presă despre candidatura sa. Plasată de unii pe lista scurtă a lui Emil Boc, doamna Turcan nu poate renunţa la poziţia din Comisia de Cultură a Camerei. Funcţia ar reveni tot PDL, dar experienţa dnei Turcan este necesară în perspectiva luptei pentru controlul televiziunilor private de ştiri, purtată prin intermediul CNA şi a furnizorilor de cablu. Ipoteza că l-ar putea înlocui pe Botiş rămâne o simplă speculaţie.

Raluca Turca, motiv de divorț între Sergiu Nicolaescu și PSD

Gheorghe Barbu a mai deţinut acest portofoliu şi ar putea face faţă funcţiei, numele său fiind menţionat şi la precedenta remaniere. Ca şi atunci, nu are un sprijin consistent în partid.

Sulfina Barbu a intrat ieri în discuţiile pe tema înlocuirii lui Botiş, dar este prea mult asociată problematicii de Mediu. Ar putea intra în discuţie dacă s-ar ralia uneia dintre taberele care îşi dispută ministerul, mai ales că se ocupă de comunicare şi are o relaţie bună cu partenerii sociali, dialogul în domeniu trebuind relansat, după o serie de conflicte în domeniu.

Marian Sârbu, de la UNPR, are multe atuuri, dar şi un handicap imens: numirea sa ar necesita votul de investitură al guvernului, pentru că se schimbă componenţa politică a Executivului. Astfel, PDL, UNPR şi UDMR trebuie să adune voturi, nu doar să împiedice Opoziţia să strângă voturi pentru moţiune. În concluzie, dacă nu se doreşte căderea guvernului Boc, o candidatură din afara PDL este exclusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel