Data publicării:

De ce AUR este un produs al USR / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Pe 1 decembrie 2019 a fost lansată Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Sociologul Alfred Bulai a zis că, în opinia sa, în mare măsură AUR este un produs al USR. De ce? Simplu. Multe dintre acțiunile AUR par asemănătoare cu acțiunile USR.

Partidul condus de Cătălin Drulă a început cu LIVE-urile prin Parlament. Același lucru l-a făcut și partidul lui George Simion. De asemenea, USR a venit cu pancarte în Parlament. La fel a făcut și AUR.

Să ne amintim și de episodul în care nemulțumit de faptul că nu a fost lăsat să vorbească, deputatul USR Stelian Ion a adus o boxă pe care a conectat-o la laptop și difuza muzică simfonică. S-a întâmplat în Comisia Juridică din Parlament. Și episoade de acest fel au tot fost.

3. Inquam Pho... (george-simion-diana-sosoaca_inquam_photos_octav_ganea_00531600.jpg)

În acest context, sociologul Alfred Bulai a tras concluzia: AUR este un produs al USR.

„În mare măsură... AUR este un produs al USR”, a zis sociologul Alfred Bulai.

Jurnalistul Val Vâlcu a spus că „totul este milimetric”, adică „să ne amintim de campania USR „fără penali în funcții publice”... acum li se sparge în cap. De asemenea, a mai fost faza cu boxele din Comisia Juridică. În plus, veneau cu pancarte în Parlament, lucru pe care îl face și AUR acum. Filmează, pune pe Facebook etc, exact cum făcea USR. Este lecție unu la unu”.

„Politicienii trebuie să înțeleagă că vine o vreme când părăsești corabia. Aceasta este esența democrației: mai și pleci. La un moment dat, este posibil să fii într-o altă poziționare decât aceea în care ai fost pe cai mari. Traian Băsescu a avut senzația, la un moment dat, că este regele României, fără să-și dea seama că iese și el din scenă. Puterea corupe foarte mult tocmai pentru că ai senzația că dacă se aliniază birocrații lângă tine înseamnă că ești senzațional”, a adăugat sociologul Alfred Bulai.

Vedeți emisiunea completă „Nod în papură” de la DC News și DC News TV aici:

Youtube video image

În plus, de-a lungul vremii, USR și AUR și-au dat mâna de mai multe ori.

De exemplu, USR și AUR au depus, la Parlament, moțiunea de cenzură numită „Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari. 

VEZI ȘI: Diana Șoșoacă, peste George Simion în sondaje. Marea problemă pentru amândoi la alegerile din 2024 / video 

Sondaje recente o plasează pe Diana Șoșoacă mai sus decât George Simion în ceea ce privește încrederea în politicieni.

Vedeți aici un sondaj recent - Sondajul care arată politicienii în care românii au cea mai mare încredere. Boc, cu șase locuri în fața lui Iohannis - https://www.dcnews.ro/sondajul-care-arata-politicienii-in-care-romanii-au-cea-mai-mare-incredere-boc-cu-sase-locuri-in-fata-lui-iohannis_940521.html

Sociologul Alfred Bulai a comentat acest subiect. El a spus că era de așteptat ca Diana Șoșoacă să îl întreacă pe George Simion. Doar că există o problemă pentru cei doi... Ambii se bat pe același electorat.

Vedeți continuarea aici - https://www.dcnews.ro/diana-sosoaca-peste-george-simion-in-sondaje-marea-problema-pentru-amandoi-la-alegerile-din-2024-video_941150.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel